Η ABT κάνει τούμπανο το Audi RS5 Sportback

Είναι δεδομένο πως όταν η ABT πιάνει στα χέρια της ένα μοντέλο, θα δημιουργήσει. Όπως αυτό το Audi RS5 Sportback που χαζεύετε στις φωτογραφίες.

Το βελτιωτικό πακέτο της ABT είναι πλήρες και περιλαμβάνει μια σειρά αναβαθμίσεων, τόσο μηχανικά, όσο και στην εμφάνιση. Ο twin-turbo, 6κυλινδρος κινητήρας των 2,9 λίτρων πήρε +60 άλογα και πλέον αποδίδει 510 ίππους, έναντι των 450 εργοστασιακών, ενώ αντίστοιχα αυξημένη είναι και η ροπή που πλέον αγγίζει τα 690 Nm (+90 Nm).

Δείτε ακόμη: To Αudi RS 4 της ABT λιώνει τα χιόνια

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του RS5 Sportback, αλλά είναι σίγουρο ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα είναι αρκετά χαμηλότερα από τα 3,9 δλ. που απαιτεί η εργοστασιακή έκδοση του. Αναβαθμισμένη όμως είναι και η ανάρτηση του, όπου έχουν τοποθετηθεί ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και διαφορετικά stabilizers, στο εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα. To παρουσιαστικό του Audi RS5 Sportback, δέχτηκε κι αυτό τις περιποιήσεις των ανθρώπων του βελτιωτικού οίκου κι έχει αγριέψει ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη βελτίωση για το Volkswagen T-Roc από την ABT

Στον εμπρός προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί νέο ανθρακονημάτινο splitter, ενώ δεξιά κι αριστερά υπάρχουν νέα πτερύγια κατασκευασμένα κι αυτά από ανθρακόνημα. Στο οπίσθιο μέρος του Audi, υπάρχει ένας νέος διαχύτης, ενώ ξεχωρίζει η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Κερασάκι στην τούρτα οι θηριώδεις ζάντες των 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ανθρακονημάτινο λεβιέ ταχυτήτων, βάσεις καθισμάτων από ανθρακονήματα και φυσικά τα λογότυπα της ABT στα εσωτερικό των μαρσπιέ και στα φώτα εισόδου. Το συγκεκριμένο Audi RS5 Sportback θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίτυπα.

Get it on Google Play Download on the App Store