Toyota Supra με εξάτμιση τιτανίου Akrapovic (+video)

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής εξατμίσεων Akrapovic από την Σλοβενία, εξέλιξε ειδικά για τη νέα Toyota Supra ένα νέο σύστημα εξάτμισης, το οποίο ενισχύει περεταίρω το δυναμικό ήχο που βγαίνει από τον κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Νέες Toyota Supra διαλύθηκαν πριν καν παραδοθούν!

Κατασκευασμένο από τιτάνιο, μειώνει παράλληλα το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, ενώ αποτελείται από τελικό καζανάκι με βαλβίδα εξαγωγής και δύο οβάλ απολήξεις, επίσης κατασκευασμένες από τιτάνιο. Τα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων της εξάτμισης έχουν ένα ολοκαίνουργιο ανάγλυφο σχέδιο, το οποίο παίρνει ένα χαρακτηριστικό βιολετί χρώμα (το φυσικό χρώμα του τιτανίου όταν εκτίθεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες).

Το προαιρετικό Akrapovic Sound Kit παρέχει διαφόρων τύπων έλεγχο ρυθμίσεων του ήχου, προσθέτοντας ένα σετ σωλήνων από ανοξείδωτο χάλυβα. Η νέα αυτή εξάτμιση έχει έγκριση τύπου ECE και ισχύει για αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης.

Δείτε ακόμη: Toyota Supra ρίχνει καρότσες στη BMW Z4 (+video)

Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνηση της νέας Toyota Supra αναλαμβάνει το 3.0 λτ. 6κύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο των 340 ίππων και 500 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και επιταχύνει το βάρους 1.570 κιλών αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τον άκρως δυναμικό ήχο:


Get it on Google Play Download on the App Store