Τουρκικό Honda Civic Sedan «Type R»

Είδαμε πριν λίγες μέρες ένα Honda Civic Type R-«σαύρα» από την Τουρκία. Οι γείτονες έχουν αναγάγει σε μόδα τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία βελτίωσης, μετατρέποντας το ντόπιο Sedan σε «Τάπερ».

Δείτε ακόμα: Honda Civic Type R στα χέρια του Drift King! (+video)

Η τετράθυρη έκδοση ούτως ή άλλως είναι τουρκικής καταγωγής, καθώς κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής της Λίβυσσας, νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Βέβαια, η Honda έχει προγραμματίσει τον τερματισμό της παραγωγής εκεί, όπως και στην Αγγλία, όμως το Civic Sedan είναι προϊόν Τουρκίας. Όπως και η έκδοση  «Type R» των φωτογραφιών. Σεντάν Type R υπάρχει, με τη μορφή του FD2. Της ισχυρότερης εκδοχής του Civic 8ης γενιάς, που έφτασε μέχρι τα 240 ατμοσφαιρικά άλογα για το Mugen RR

Καμία σχέση με αυτό που δημιούργησαν οι Τούρκοι. Όπως και στο κανονικό Type R που βελτίωσαν, το αμάξωμα έχει γίνει ένα με την άσφαλτο χάρις στο ακραίο body kit και χαμήλωμα της ανάρτησης. Το αρνητικό κάμπερ είναι ακόμα πιο έντονο, το πάνω μέρος των τροχών εφάπτεται με το εσωτερικό των θόλων, η αεροτομή προέρχεται από το κορυφαίο Civic και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης ξεχωρίζουν.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda Civic Sedan 1.5 VTEC TURBO 182 PS

Για να είμαστε ειλικρινείς, αν ο συνδυασμός τροχών-κάμπερ-χαμηλώματος-body kit δεν ήταν σε επίπεδα «καρναβαλιού», το εν λόγω Sedan θα μπορούσε να σταθεί μια χαρά εμφανισιακά ως Type R. Κάτω από το καπό δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν βελτιώσεις, οπότε παίρνουμε ως δεδομένα τα 182 άλογα του 1.500άρη VTEC Turbo.

Get it on Google Play Download on the App Store