Τρομερή Mercedes-AMG GT Black Series 790 ίππων

Δεν φτάνει που η GT Black Series είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring και η ισχυρότερη Mercedes όλων των εποχών (μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα το Project ONE), έρχονται και οι βελτιωτές να την κάνουν ακόμα πιο εκφοβιστική.

Η Wheelsandmore παρουσίασε ένα πανέμορφο σετ ζαντών, με την ονομασία UD-1. Οι 20άρες, που ντύνονται με ελαστικά Michelin S-Cup2 διαστάσεων 285/30 μπροστά και 335/30 πίσω, κατασκευάζονται από ένα κράμα αλουμινίου-μαγνησίου, είναι μονομπούλονες (από το ίδιο υλικό το μπουλόνι) και διαθέτουν μέχρι μαγνητικό καπάκι για αυτό, που φιλοξενεί το σήμα της εταιρίας. Το βάρος περιορίζεται μόλις στα 9 κιλά για τις μπροστινές (η καθεμιά, όχι συνολικά) και τα 12 κιλά για τις πίσω, με την παραγωγή να περιορίζεται στα 25 σετ. Η τιμή για κάθε ένα, ανέρχεται στις 16.557 ευρώ! Οπότε όποιος τις αγοράσει, κάνει προσευχές να μη χτυπήσει λακκούβα.

Προς ολοκλήρωση του οπτικού πακέτου διατίθενται νέες δαγκάνες φρένων σε 7 διαφορετικά χρώματα, ώστε να κάνει ο πελάτης τον κατάλληλο συνδυασμό με τις 6 διαθέσιμες αποχρώσεις των τροχών. Επειδή, όμως, τέτοια αισθητική αναβάθμιση θα ήταν κρίμα να μη συνοδεύεται από περισσότερο γκάζι, η Wheelsandmore προσφέρει και αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Η απόδοση του 4.0 V8 twinturbo ανεβαίνει στα 790 άλογα και τα 870 Nm, σημειώνοντας αύξηση 60 ίππων και 70 Nm σε σχέση με την εργοστασιακή Black Series (730 άλογα, 800 Nm). Οι Αμερικανοί ανακοινώνουν μόνο τελική, που πλέον φτάνει τα 336 χλμ./ώρα (από 325 χλμ./ώρα), αλλά λογικά και τα νούμερα της επιτάχυνσης θα παρουσιάζουν βελτίωση. Κανονικά, η κορυφαία Mercedes-AMG θέλει 3,2 δλ, για το 0-100 χλμ./ώρα και λιγότερο από 9 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store