Βάναυση Brabus GLE 63 S Coupe 800 ίππων

Από το εργοστάσιο, η Mercedes-AMG GLS 63 S Coupe διατηρεί μια από τις πιο επιβλητικές παρουσίες σε καινούργιο αυτοκίνητο. Κατόπιν περιποιήσεων από τη Brabus όμως, μετατρέπεται σε κανονικό «μπράβο» επί τεσσάρων τροχών τόσο σε θέμα εμφάνισης, όσο και επιδόσεων.

Ο περίφημος Γερμανός βελτιωτής βάζει διακριτικές πινελιές στο αμάξωμα, μέσω του ανθρακονημάτινου αεροδυναμικού κιτ (splitter και περιγράμματα εμπρός προφυλακτήρα, μάσκα, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή, διαχύτης), των κόκκινων λεπτομερειών στη γρίλια και των διαφορετικών σημάτων. Το κατάμαυρο χρώμα είναι ό,τι ιδανικότερο για τη GLS, ειδικά από τη στιγμή που πλαισιώνεται από μια τετράδα θεόρατες ζάντες 23 ιντσών (προαιρετικά 24). Η ρύθμιση της αερανάρτησης έχει φέρει το θηριώδες αμάξωμα 25 χλστ. πιο κοντά στο έδαφος, τονώνοντας τόσο τα δυναμικά χαρακτηριστικά, όσο και την εμφάνιση.

Στο εσωτερικό συναντάμε τη γνώριμη εικόνα των Brabus, με αναβαθμισμένες δερμάτινες επενδύσεις, βελουτέ πατάκια, φωτιζόμενα μαρσπιέ και τα λογότυπα της φίρμας σε αυτά, επενδύσεις suede σε τιμόνι, καθίσματα και ταμπλό, αλλά και ανθρακονήματα.

Στο μηχανοστάσιο, οι αλλαγές είναι πιο έντονες. Το πρόγραμμα αναβάθμισης PowerXtra B40S-800 ανεβάζει την ισχύ του 4.0 V8 twinturbo στα 800 άλογα και τα 1.000 Nm (από 612 ίππους και 850 Nm εργοστασιακά), μετατρέποντας τους τροχούς -μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+ και του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου 9G-TRONIC- σε «εκτοξευτήρες»! Το κουπέ-SUV των 2,3 τόνων επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,4 δλ. και φτάνει «με τη σκέψη» στα 280 χλμ./ώρα, όπου και περιορίζεται ηλεκτρονικά για την προστασία των ελαστικών!

Πέρα από τις επιδόσεις και την εμφάνιση, η Brabus προσφέρει και εγγύηση 3 ετών ή 100.000 χλμ. (κλασικά, όποιο έρθει πρώτο). Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η βελτιωμένη GLE 63 S Coupe κυμαίνεται στην περιοχή των 299.000 ευρώ που συναντάμε την αντίστοιχων «κυβικών» GLE 63 S.

Get it on Google Play Download on the App Store