Βελτιωμένη Ferrari F12 «λικνίζεται» με 800 ίππους (+video)

Ο John Hennessey μας έχει συνηθίσει σε παντοδύναμα «τέρατα», αγνής αμερικανικής προέλευσης, με ατελείωτους V8 στα μηχανοστάσια τους και αποδόσεις κοντά -ή και πάνω- στους 1.000 ίππους. Καιρός να δούμε κάτι πιο εκλεπτυσμένο από το γκαράζ στο Τέξας, με την μορφή μιας «λυσσασμένης» Ferrari F12 Berlinetta!

Δείτε ακόμα: Καλοκαιρινή «αμαρτία» η Ferrari Portofino της Novitec (+video)

Το ιταλικό supercar δέχεται τις περιποιήσεις του Hennessey, ο οποίος αντικαθιστά ολόκληρο το σύστημα εξαγωγής και τοποθετεί νέο εγκέφαλο, ανεβάζοντας την απόδοση κατά 60 ίππους. Η F12 φτάνει στα επίπεδα της διαδόχου 812 Superfast, στα 800 άλογα (από 740), με την βελτίωση στις επιδόσεις να αναμένεται ανάλογη: η εργοστασιακή Berlinetta θέλει 3,1 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση και ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Η Superfast κατεβαίνει κάτω από τα 3 δλ. (2,9) για την ίδια μέτρηση και φτάνει σε αντίστοιχα επίπεδα τελικής, με την F12 που διαθέτει το πακέτο HPE800 να κινείται αναλόγως.

Διαβάστε επίσης: Διτούρμπινο Honda NSX 700 ίππων για πολλά «γούστα» (+video)

Οι άνθρωποι του Hennessey γενικά κάνουν στροφή στα supercars -και τα hypercars- καθώς ετοιμάζουν πακέτα βελτίωσης τόσο για την McLaren Senna, όσο και για την Ferrari F8 Tributo!


Get it on Google Play Download on the App Store