Βελτιωμένη και «σκοτεινή» BMW X2

H X2 αποτελεί το σπορ αδερφάκι της Χ1 και παρότι δεν είναι ένα ακόμη κουπέ-SUV (όπως υποδηλώνει ο ζυγός αριθμός της ονομασίας της), χαίρει μιας άκρως δυναμικής σχεδίασης η οποία συμπληρώνεται ιδανικά από τα υπετροφοδοτούμενα μοτέρ των 1.5 και 2.0 λίτρων. Ο βελτιωτικός οίκος Dahler, βέβαια, δίνει το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση και την ουσία του μεσαίου SUV.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή BMW X2 sDrive20i 192 PS

Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί, με τις εισαγωγές αέρα (τα παραδοσιακά «νεφρά», δηλαδή) να έχουν απολέσει το χρώμιο προς τέρψιν της «κακίας» που προσδίδει η κατάμαυρη απόχρωση. Οι ζάντες μπορεί να μην ακολουθούν χρωματικά, όμως οι διαστάσεις των 20 ή 21 ιντσών φροντίζουν να αναπληρώσουν με το παραπάνω σε δυναμισμό. Το ίδιο κάνει και η μικρότερη διαδρομή της ανάρτησης, αλλά και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης μαζί με τον νέο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το σήμα BMW M έχει αυτά τα 3 χρώματα;

Μηχανικά οι διαφοροποιήσεις είναι εξίσου διακριτικές, αλλά και στοχευμένες. Ο 3κύλινδρος  1.500αρης τούρμπο των 140 ίππων αναβαθμίζεται στα 160 άλογα, η xDrive20i από τους 192 στους 220 ίππους, ενώ ανάλογη αύξηση 30 ίππων υπάρχει στην xDrive20d (220 ίπποι από 190). Να σημειωθεί, τέλος, η διαφορά στην ονοματολογία. Όπου «xDrive» μεταφράζεται σε σύστημα τετρακίνησης, ενώ το «s» μπροστά από το «Drive» σημαίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store