Βελτιωμένη Toyota Supra έτοιμη για ρεκόρ πίστας

Η 5η γενιά της Toyota Supra δεν θα μπορούσε να μην αγαπηθεί από τους ανά τον κόσμο βελτιωτές. Οπότε λογικό είναι, στην επερχόμενη Μέκκα του tuning -που ακούει στο όνομα SEMA Show- να υπάρχει πλήθος προτάσεων.

Δείτε ακόμα: Ταχύτερη από Lamborghini η νέα Toyota Supra (+videos)

Αυτή της Evasive Motorsports παρουσιάζεται ως μια από τις πιο εστιασμένες, λειτουργώντας ως ματιά στην επερχόμενη έκδοση GRMN που ετοιμάζει η Toyota. Το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο αποτελείται από splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και δυο αεροτομές. Η μία στο χείλος του πορτμπαγκάζ και η δεύτερη, που «βγάζει μάτι», πάνω από αυτή. Δεν λείπουν οι προσθήκες στα φτερά, με τους επιπλέον αεραγωγούς, αλλά και οι χαρακτηριστικές χρυσαφί ζάντες. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στο περίπτερο των λιπαντικών Eneos, που είναι εκ των κυρίων χορηγών και προμηθευτών του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Τουρισμού (Super GT η ονομασία του θεσμού), πιστοποιεί τον αγωνιστικό προσανατολισμό της εν λόγω Supra.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Toyota Supra «αρρωσταίνει» την παραλιακή

Τουλάχιστον εμφανισιακά, καθώς η Evasive Motorsports περιγράφει τις αναβαθμίσεις ως αεροδυναμικής φύσεως και στησίματος. Κάτι που σημαίνει ότι ο 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος διατηρείται στα 340 άλογα μεταξύ 5.000-6.500 σ.α.λ. και τα 500 Nm ροπής στις 1.600-4.500 σ.α.λ. Όμως έχουμε δει πως το μοτέρ της BMW, είναι ιδιαίτερα προσφιλές στα «χάδια» των μηχανικών. Οπότε δεν είναι δύσκολο να ξεπεράσει τα 500 άλογα και να έρθει πιο κοντά στις αποδόσεις των αγωνιστικών της Super GT.


Get it on Google Play Download on the App Store