Εξωπραγματικό Audi RS 6 Avant με επιρροές DTM

Το Audi RS 6 Avant είναι από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που μπορεί να επιλέξει κάποιος, ανεξαρτήτου κατηγορίας. Ειδικά στην έκδοση Performance, η οποία αυξάνει την απόδοση κατά 45 ίππους (605 στο σύνολο), ενώ με τις επιλογές των Dynamic και Dynamic Plus Package μετατίθεται προς τα πάνω ο “κόφτης” τελικής των 250 χλμ./ώρα (280 και 305 χλμ./ώρα αντίστοιχα).

Δείτε ακόμη: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει απόδοση

Σε θέμα εμφάνισης, ωστόσο, δεν παρουσιάζεται τόσο ακραίο. Κάτι το οποίο φροντίζει να διαφοροποιήσει η Race!, μια βελτιωτική εταιρία από τη Νότιο Αφρική και αποκλειστικός αντιπρόσωπος των φημισμένων τροχών της ADV.1.

Οι Νοτιοαφρικανοί προσφέρουν ένα widebody kit, με την ονομασία DarwinPro DTM, το οποίο μιμείται τις αεροδυναμικές επιταγές των αυτοκινήτων της Audi που συμμετέχουν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Οι ξεχειλωμένοι θόλοι των τροχών κεντρίζουν το βλέμμα, ενώ τα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά βοηθήματα κυριαρχούν στην εμφάνιση του γερμανικού estate. Οι τροχοί, όπως είναι φυσικό, προέρχονται από την ADV.1 και φτάνουν τις 21 ίντσες.

Το εμπρός splitter, οι πλαϊνές “ποδιές”, ο διαχύτης, η διπλή πίσω αεροτομή και τα ακροπτερύγια στα εμπρός και πίσω φτερά αποτίουν φόρο τιμής στα αγωνιστικό RS 5, που αγωνίζονται στο DTM. Όλα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως και το καπό που αφήνει σε κοινή θέα τον 4λιτρο twin-turbo V8.

Δείτε ακόμη: Ferrari και Porsche έγιναν σμπαράλια

Μηχανικά δεν υπάρχουν τόσο εκτεταμένες αλλαγές, με την απόδοση να παραμένει στους 605 ίππους και τα 700 Nm ροπής του RS 6 Performance. Οι μόνες βελτιώσεις αφορούν την εισαγωγή του κινητήρα, η οποία προέρχεται από την AWE Tuning και την εξάτμιση της Armytrix. Νούμερα επιδόσεων δεν ανακοίνωσε η Race!, παρόλα αυτά μπορούμε να περιμένουμε παρόμοια επιτάχυνση (0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα) και τελική με το RS 6 Performance Dynamic Plus (305 χλμ./ώρα).

Δείτε το βελτιωμένο αυτό Audi RS 6 Avant και στο παρακάτω βίντεο:


Get it on Google Play Download on the App Store