Βελτιωμένο Toyota RAV4 κάνει την Supra να ζηλεύει

Ενδεχομένως να μην το ζηλεύει ακριβώς, όμως η Supra θα μπορούσε να αισθάνεται περήφανη για το RAV4 της Kuhl Racing, το οποίο είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει σε σκηνή από την επόμενη ταινία του franchise του «The Fast and the Furious».

Δείτε ακόμα: Toyota RAV4 με κινητήρα Celica GT-Four «πυροβολεί» αδιακρίτως (+video)

Το ιαπωνικό SUV παρουσιάζεται αγνώριστο, φέροντας αεροδυναμικές προσθήκες στο σύνολο του αμαξώματος. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει το θηριώδες splitter, μαζί με τα ακροπτερύγια στις πλευρικές εισαγωγές. Στο πλάι δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι αντίστοιχες ποδιές, ενώ το ίδιο ισχύει για τον διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης πίσω. Εξυπακούεται ότι οι ζάντες ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, φτάνοντας τις 20 ίντσες σε διάμετρο, ενώ αυτονόητη είναι η ύπαρξη ελατηρίων χαμηλώματος.

Διαβάστε επίσης: Νέα προβλήματα του Toyota RAV4 με τον «τάρανδο» (+video)

Με αυτά και με αυτά, το RAV4 καθίσταται μερικώς (ολικώς, καλύτερα) άχρηστο πέρα από την άσφαλτο, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι η κατάργηση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων; Πολλοί βελτιωτές έχουν ετοιμάσει turbo και compressor kits για τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 170 ίππων. Επειδή στην Ιαπωνία, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού αγοράζει το υβριδικό, οι μηχανικές μετατροπές αποφεύγονται. Παρόλα αυτά, από το εργοστάσιο διαθέτει 218 άλογα το δικίνητο και 222 το τετρακίνητο. Οπότε η Kuhl -που επίσης είναι από την Ιαπωνία, παρά την βορειοευρωπαϊκή ονομασία- φρόντισε για την αισθητική αναβάθμιση του υβριδικού RAV4. Εναλλακτικά, υπάρχουν οι προτάσεις των TRD και Modellista.


Get it on Google Play Download on the App Store