Βελτιωμένο VW Scirocco R «ανοίγει» με Audi R8 (+video)

Το VW Scirocco R σχεδιάστηκε με γνώμονα περισσότερο την απόδοση στις στροφές και τα δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά η άνεση του 2λιτρου TSI με την βελτίωση και το 6αρι DSG το έχουν βοηθήσει να κάνει καριέρα στις ευθείες.

Δείτε ακόμα: Γυναίκα με VW Scirocco γνωρίζει τι σημαίνει «πράσινη κόλαση» (+video)

Σε ακραίες περιπτώσεις έχει φτάσει μέχρι τα 750 άλογα, διαλύοντας σχεδόν τη μετάδοση. Ένα ολιστικά βελτιωμένο Scirocco R, με την απόδοση στα 450-500 άλογα, συνεργάζεται σαφώς καλύτερα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ κάνει σχετικά ευκολότερο το έργο των εμπρός τροχών. Το «ευκολότερο» όσο μπορεί να ειπωθεί για νούμερα ροπής της τάξης των 600 Nm! Το συγκεκριμένο έρχεται από την μακρινή Αυστραλία και την V-tech, έχοντας πλήρες σετ βελτιώσεων (εγκέφαλο, σύστημα εξαγωγής, σωληνώσεις, νέο τούρμπο/intercooler, μπεκιέρα κλπ) και αποδίδοντας 480 ίππους.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R32 1.000 PS «σβήνει» ισοδύναμη Toyota Supra! (+video)

Η πρώτη γενιά του Audi R8 Spyder, με τον V10 FSI των 5.2 λίτρων στο κέντρο, αποδίδει 525 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 530 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Αριθμοί κοντά σε αυτούς του «φορτωμένου» Scirocco, συν το πλεονέκτημα της τετρακίνησης quattro και το γεγονός ότι είναι ένα εξαιρετικό supercar. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,8 δλ. και η τελική ξεπερνά τα 313 χλμ./ώρα. Βέβαια στην προκειμένη δεν μιλάμε για κανονική κόντρα, αλλά περισσότερο για κινηματογραφική μονομαχία, όπως αποδεικνύουν και τα αντίστοιχα πλάνα. Στο τέλος, όμως, ένας είναι ο νικητής.


Get it on Google Play Download on the App Store