Βγάζει μάτια η Mercedes G63 720HP της Mansory

Είναι γνωστό πως ο βελτιωτικός οίκος της Mansory κατασκευάζει αυτοκίνητα που δεν προσφέρονται σε όσους θέλουν να διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ. Πόσο δε μάλλον, όταν πιάνει να βελτιώσει ένα αυτοκίνητο σαν την Mercedes G63, η οποία από το εργοστάσιο διαθέτει ένα συναρπαστικό παρουσιαστικό!

Αυτή τη φορά οι βελτιωτές της Mansory ξεπέρασαν τον εαυτό τους, δημιουργώντας ένα bodykit για την G63, περιορισμένης παραγωγής και το βάφτισαν Viva Edition 2021. Για την ακρίβεια το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι το πρώτο από τα δέκα συνολικά που θα κατασκευάσει η Mansory. Παρά το γεγονός πως έχει χρησιμοποιήσει μόνο δυο χρώματα (άσπρο – μαύρο), το τελικό αποτέλεσμα κάνει και τον πλέον αδιάφορο να γυρίσει και να παρατηρήσει το αυτοκίνητο. Σε αυτό συμβάλλουν τόσο οι θηριώδες ζάντες των 24 ιντσών, το carbon καπό με τις εισαγωγές αέρα, όσο και τα φουσκωμένα φτερά! Συνολικά όλα αυτά δημιουργούν ένα εξαιρετικά μυώδες παρουσιαστικό που σε κάνει να το παρατηρείς για ώρα! Φαίνεται πως οι βελτιωτές είναι μεγάλοι λάτρεις του ανθρακονήματος, μιας και το έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά και το βρίσκουμε στις βάσεις των φλας, στις χειρολαβές, στα καπάκια των καθρεπτών, ενώ ακόμα κι η ρεζέρβα στο πίσω μέρος έχει κάλυμμα από ανθρακόνημα. Και η καμπίνα της εντυπωσιακής Mercedes G63 δέχτηκε τις ανάλογες περιποιήσεις, μιας και τα πάντα στο εσωτερικό έχουν ντυθεί με δέρμα ποιότητας, συνδυαστικά με carbon λεπτομέρειες.

Πέρα από την εμφάνιση, προσοχή δόθηκε και στην ουσία της G63 και σαφώς αναφερόμαστε στον θηριώδη κινητήρα, που πλέον αποδίδει 720 ίππους, έναντι των 585 του εργοστασίου. Βέβαια πέρα από την αύξηση της ισχύος, είχαμε και σημαντική αύξηση και στη ροπή που πλέον αγγίζει τα 1.000 Nm, έναντι των 850, που απέδιδε ο 4λίτρος, 8κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας. Οι μηχανικοί τοποθέτησαν ένα νέο υψηλών επιδόσεων σύστημα εξαγωγής, ενώ κι ο εγκέφαλος του κινητήρα, επαναπρογραμματίστηκε για να βγουν στην επιφάνεια τα επιπλέον άλογα. Το κόστος δεν ανακοινώθηκε, αλλά σίγουρα δεν θα είναι και μικρό!

Get it on Google Play Download on the App Store