Βροντόφωνο Toyota Hilux με 6.2 V8 μοτέρ AMG (+video)

H αναμονή για το GR Hilux γίνεται ασύγκριτα πιο υποφερτή, όταν ακούς έναν πανίσχυρο V8 6.2 λίτρων να βρυχάται κάτω από το καπό του pick up της Toyota! Ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί και ως η X-Class AMG που δεν είδαμε ποτέ.

«Ψιλά γράμματα» για την βελτιωτική σκηνή της Νοτίου Αφρικής, όπου μοτέρ από C63 AMG μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν σε μηχανοστάσια Hilux. Ο Quentin Boylan είναι από τους πιο γνωστούς βελτιωτές της χώρας, με συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες dragster. Ειδικότης του Πρετοριανού (εκ της Πρετόριας και καμία σχέση με τους Πραιτωριανούς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) tuner, η αντικατάσταση κινητήρων. Τα λεγόμενα engine swaps, για την ακρίβεια. Ειδίκευσή του ο  ατμοσφαιρικός 6.2 V8 της C63 W204, που κατόπιν αρκετής προσπάθειας παίρνει θέση ως καρδιά του Toyota.

Η εργοστασιακή απόδοση φτάνει στα 457 άλογα και τα 600 Nm, όμως ο Boylan έχει τοποθετήσει νέα φίλτρο, εξάτμιση και εγκέφαλο. Οπότε ένα νούμερο πλησίον των 500 ίππων είναι πιο πιθανό. Οι πίσω τροχοί αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της χαλιναγώγησης, αλλά όχι μέσω του 7G TRONIC ή κάποιας χειροκίνητης ιδιοκατασκευής. Το 6άρι αυτόματο από το 2.8 D-4D είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης, ενώ υπάρχουν και οι ανάλογες μετατροπές σε φρένα-ανάρτηση προκειμένου το Hilux AMG να μπορεί να στρίβει κιόλας. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως στη C63 τα 100 χλμ./ώρα έρχονταν σε 4,5 δλ. και η τελική ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οπότε νούμερα στην περιοχή των 5,5 δλ. και των 230 χλμ./ώρα είναι καθόλα ρεαλιστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store