VW Golf R βελτιωμένο από την Audi Performance & Racing

Μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο το ότι αυτό το VW Golf R είναι βελτιωμένο από την Audi Performance and Racing (APR), όμως πρόκειται για κάτι απολύτως λογικό, αφού η συγκεκριμένη βελτιωτική εταιρεία είναι το μεγαλύτερο όνομα στην βελτιωτική σκηνή των μοντέλων του ομίλου VW στην Βόρεια Αμερική.

Δείτε ακόμη: Όταν η Toyota βελτιώνει το νέο Corolla

Επομένως το νέο της δημιούργημα είναι απολύτως φυσιολογικό, παρά το γεγονός πως δεν έχει τα σήματα της Audi, αλλά και τρομερό σε εμφάνιση και επιδόσεις. Και αυτό γιατί το εικονιζόμενο VW Golf R περί ου ο λόγος, έχει κάτω από το καπό του τον 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα που αποδίδει 536 ίππους, από 292 που ανακοινώνει επισήμως η γερμανική μάρκα. Τα 244 επιπλέον άλογα είναι αποτέλεσμα νέας κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας, νέου τούρμπο twin scroll της Borg Warner, νέων μπεκ καυσίμου, αναβαθμισμένης αντλίας βενζίνης, νέας εισαγωγής αέρα από ανθρακονήματα και αλλαγμένου συστήματος εξαγωγής.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο πλέον είναι αγωνιστικό κυριολεκτικά, καθώς έχει αγωνιστικά καθίσματα, ζώνες έξι σημείων, roll cage και σύστημα πυρόσβεσης. Όσον αφορά στις επιδόσεις του, η APR ανακοινώνει πως το αυτοκίνητο χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για να κάνει το 400άρι.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο VW Transporter για «γρήγορες» μεταφορές

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο VW Golf R της APR θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων SEMA Show.

Get it on Google Play Download on the App Store