VW Passat CC «καίει» τους πάντες (+video)

Το Arteon απέκτησε επιτέλους την έκδοση που ζητούσαν άπαντες, με το γράμμα «R» να μεταφράζεται σε τετρακίνηση και 320 ίππους. Όσοι ήθελαν γκάζια και τετράθυρο κουπέ από την VW πάντως, δεν χρειάστηκε να περιμένουν χρόνια. Το Passat CC, ειδικά σε βελτιωμένη μορφή, καλύπτει ανάλογες ανάγκες για πάνω από μια δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το ταχύτερο VW Arteon στον κόσμο (+video)

Το CC (Comfort Coupe) παρουσιάστηκε το 2008, ως η πιο elegant, σπορτίφ και δυναμική εκδοχή του Passat. Μαζί με την πρώτη Mercedes CLS, αποτέλεσαν τους πιονέρους της κατηγορίας των κουπέ-σεντάν, που εξελίχτηκε σε σωτήρια για τα τετράθυρα μοντέλα καθώς τράβηξε αρκετά αγοραστικά βλέμματα, μακριά από τα SUV και τα crossover. Η κορυφαία έκδοση του Passat CC στην Ελλαδα ήταν αυτή με τον 2.0λιτρο TSI και το 6άρι DSG. Σε άλλες αγορές υπήρχε και το 3.6 VR6, με 300 ατμοσφαιρικά άλογα και σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Το 2.0λιτρο υπερτροφοδοτούμενο Passat CC απέδιδε 200 ίππους (από το 2011 έγιναν 211) στις 5.100-6.000 σ.α.λ. και 280 Nm στις 1.700-5.000 σ.α.λ., επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 7,6 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 235 χλμ./ώρα. Διόλου άσχημα, όμως ως γνήσιος TSI ο 2.0λιτρος δεν έμεινε σε πολλά ανέγγιχτος.

Διαβάστε επίσης: 347 χλμ./ώρα με VW Golf R 740 ίππων! (+video)

Η APR για παράδειγμα, είναι από τις πιο γνωστούς βελτιωτές με ειδίκευση στον επαναπρογραμματισμό εγκεφάλων. Με αυτό και κάποιες άλλες αναβαθμίσεις σε εισαγωγή και εξαγωγή, ο τετρακύλινδρος τούρμπο μπορεί να φτάσει τα 330-350 άλογα. Στην περιοχή του σημερινού Arteon R δηλαδή, αλλά με το μειονέκτημα της μετάδοσης ισχύος μόνο μπροστά. Παρόλα αυτά, το βελτιωμένο Passat δεν δυσκολεύεται να επικρατήσει του «ομόσταβλου» Ibiza Cupra και του Renault Megane RS 1ης γενιάς, ενώ από τα γκάζια του δεν γλίτωσε ούτε το Nissan 370Z. Όλα αυτά, με εμφάνιση που δεν ξεχωρίζει στο ελάχιστο της εργοστασιακής!

Get it on Google Play Download on the App Store