Η συλλεκτική Bentley Muslanne Birkin μόνο για την Ευρώπη

Τη νέα ειδική, περιορισμένης παραγωγής (22 αντίτυπα) Muslanne Birkin λανσάρει η Bentley, η ονομασία της οποίας προέρχεται από τον Sir Henry Ralph Stanley «Tim» Birkin, Βρετανό οδηγό αγώνων της εν λόγω φίρμας, τη δεκαετία του 1920. Το συλλεκτικό αυτό μοντέλο προορίζεται αποκλειστικά για την Ευρώπη και θα διατεθεί σε τρία χρώματα, τα Ghost White, Dark Sapphire και το δίχρωμο Diamond -Fountain Blue, σε συνδυασμό με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Φυσικά υπάρχουν αριθμημένες πλακέτες εξωτερικά και στο εσωτερικό της Bentley Muslanne Birkin, που υπογραμμίζουν τη μοναδικότητά της. Φυσικά η πολυτέλεια είναι διάχυτη στο σαλόνι του αυτοκινήτου, όπου κυριαρχούν οι λευκές δερμάτινες επενδύσεις σε κάθε επιφάνεια, καθώς και οι άφθονες «δόσεις» ξύλου σε ταμπλό και πόρτες.

Η Bentley Muslanne τροφοδοτείται με V8 Twin-turbocharged κινητήρα 6.8 λίτρων απόδοσης 512 ίππων και 1.020 Nm ροπής, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα, η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 296 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση ανέρχεται στα 16,9 λτ./100 χλμ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Birkin έπαιξε κύριο ρόλο στην αγωνιστική δραστηριότητα της Bentley τη δεκαετία του 1920 και συγκεκριμένα με το μοντέλο Blower Bentley. Το έτος 1928, ο Birkin είδε πως για να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους αγώνες, η εταιρεία έπρεπε να αυξήσει τη δύναμη των 130 ίππων του κινητήρα των 4,5 λίτρων, κάτι που έγινε με την χρήση υπερσυμπιεστή, ο οποίος την αύξησε στην εντυπωσιακή -για τα τότε δεδομένα- ισχύ των 242 ίππων. 

Get it on Google Play Download on the App Store