H VW διακόπτει την παραγωγή του Golf στο Βόλφσμπουργκ

Μετά το σκάνδαλο με τους “πειραγμένους” ντίζελ κινητήρες και τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλει για αποζημιώσεις η VW, έρχεται αντιμέτωπη με ένα ακόμα πρόβλημα, που θα της στοιχίσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η VW θα διακόψει την παραγωγή του Golf για πέντε μέρες την επόμενη εβδομάδα στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ, ενώ θα μειώσει της εργατοώρες σε τρία ακόμα εργοστάσιά της στη Γερμανία λόγω διαφορών που έχει με δύο βασικούς της προμηθευτές.

Η διαφορά μεταξύ του VW Group και των προμηθευτών αφορά σε διαφωνία πληρωμής, καθώς η VW ζητά μειώσεις τιμών, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος για να εξοικονομήσει χρήματα για το σκάνδαλο των ντίζελ. Η CarTrim και ES Automobilguss δήλωσαν ότι η διαμάχη είχε ξεσπάσει επειδή η VW είχε ακυρώσει τις συμβάσεις χωρίς να αναφέρει τον λόγο και αρνήθηκε να προσφέρει αποζημίωση, προτρέποντάς τους να σταματήσουν τις παραδόσεις.

Η VW εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της για να αναγκάσει τους προμηθευτές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για παράδοση των προϊόντων, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών υπό την συνοδεία αστυνομικών στα εργοστάσια των προμηθευτών για παραλάβουν τα διάφορά τμήματα που χρειάζονται. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί μια ακροαματική διαδικασία στις 31 Αυγούστου.

Get it on Google Play Download on the App Store