Η Nissan θα σταματήσει τη διάθεση του Note στην Ευρώπη

Το μικρό πολυχρηστικό Nissan Note με τους πολύ άνετους χώρους, δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα στις εκθέσεις της Nissan στην Ευρώπη, αφού την επόμενη άνοιξη θα σταματήσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο της μάρκας στο Sunderland της Αγγλίας.


Οι βασικοί λόγοι που θα οδηγήσουν στο «κόψιμό» του είναι από τη μια πλευρά το νέο Nissan Micra και από την άλλη οι σημαντική πτώση στις πωλήσεις του μοντέλου, αλλά και της κατηγορίας συνολικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Επικεφαλής Πωλήσεων και Marketing της Nissan Europe κ. Guillaume Cartier, η παρουσία τριών διαφορετικών αυτοκινήτων στη γκάμα της εταιρείας στην Ευρώπη (Note, Juke, νέο Micra), θα μπερδέψει τον αγοραστή της κατηγορίας. Επίσης, ο κ. Cartier τόνισε ότι από τη στιγμή που το νέο Micra έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ και έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει και το Note στη γκάμα της εταιρείας.

Από πλευράς πωλήσεων στην Ευρώπη, το Note έχει φτάσει το πρώτο 8μηνο του 2016 τα 24.800 οχήματα, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχε σημειώσει 33.038 πωλήσεις (-25%). Παράλληλα η κατηγορία των μικρών MPV έχει πέσει στις 600.000 μονάδες, όταν οι πωλήσεις τους έφταναν τα 1,1 εκατομμύρια οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store