Toyota-Daihatsu: Έδωσαν το πιο ξενέρωτο όνομα στη νέα μάρκα τους

Η Toyota όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, έχει εξαγοράσει πλήρως την Daihatsu προκειμένου οι δύο ιαπωνικές εταιρείες να προχωρήσουν στη δημιουργία μίας νέας μάρκας με σκοπό την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων για αναδυόμενες αγορές. Και το όνομα που της έδωσαν είναι ότι πιο… ξενέρωτο μπορούσαν να σκεφτούν.

Η νέα εταιρεία λοιπόν θα ονομάζεται EmCCC και πρόκειται για αρχικά τα οποία προέρχονται από τις λέξεις Emerging-market Compact Car Company που σε απλά ελληνικά σημαίνουν εταιρεία μικρών αυτοκινήτων αναδυόμενων αγορών. Σίγουρα η ονομασία είναι πεζή και στερείται φαντασίας αλλά οι Ιάπωνες μόνο… χαζοί δεν είναι. Βλέπετε, ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την ονομασία είναι γιατί ένα οποιοδήποτε άγνωστο όνομα δεν θα έλεγε τίποτα σε κανέναν. Ενώ η συγκεκριμένη ονομασία ουσιαστικά περιγράφει περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία μάρκα που έχει αρχικά στην ονομασία της.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota σώζει την αυτοκινητοβιομηχανία

Αφήνοντας όμως την ονομασία, ας περάσουμε στην ουσία του πράγματος. Και αυτή είναι πως η τεράστια τεχνογνωσία της Toyota θα συνδυαστεί με την πείρα της Daihatsu στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων προκειμένου να δημιουργηθούν νέα μοντέλα τα οποία θα κυριαρχήσουν στις αναδυόμενες αγορές.

Και ποιες είναι οι περιβόητες αυτές αναδυόμενες αγορές; Με τον όρο αυτό οι εταιρείες αναφέρονται στις αγορές της Ινδίας, της Ρωσίας, της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής κυρίως.

Το αν η EmCCC θα έχει δικό της σήμα για τα αυτοκίνητά της ή αν θα χρησιμοποιεί κάποιο από αυτό των Toyota και Daihatsu μένει να το δούμε, από τις αρχές του έτους όταν και η μάρκα θα ξεκινήσει και επισήμως τις εργασίες της.

Get it on Google Play Download on the App Store