Από πισωκίνητη τετρακίνητη με ένα κουμπί η νέα BMW M5

Φαίνεται πως τελικά η BMW έκρυβε άσσο στο μανίκι της τον οποίο και θα εμφανίσει με την παρουσίαση της νέας M5. Ενός αυτοκινήτου που θα έχει 600 άλογα κάτω από το καπό του και θα γίνεται από πισωκίνητο τετρακίνητο με το πάτημα ενός κουμπιού.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα το κουμπί αυτό θα μπορεί να είναι προσβάσιμο και από το τιμόνι (αν το αποθηκεύσεις στο κουμπί μνήμης). Μία επιλογή που δεν έχει να κάνει με επιδόσεις και οδική ασφάλεια αλλά και με την ικανότητά του αυτοκινήτου να κινηθεί σε δρόμους με χιόνι.

Εκτός όμως από αυτό το χαρακτηριστικό, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο το οποίο, παρότι πιο περίπλοκο και πιο καλοεξοπλισμένο από τον προκάτοχό του αλλά και φυσικά παρά το σύστημα τετρακίνησης που θα διαθέτει, θα είναι ελάχιστα πιο ελαφρύ.

Δείτε επίσης: Διαλυμένη BMW την έκανε σαν καινούργια (+video)

Και αυτό χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών που θα γίνει από την πλατφόρμα αλλά και το αμάξωμα μέχρι το εσωτερικό. Μάλιστα η οροφή της νέας BMW M5 (με την κωδική ονομασία G30) θα είναι από ανθρακονήματα.

Όσον φορά το μοτέρ της, κάτω από το καπό της θα φωλιάζει ο 4.4 λτ. V8 Biturbo ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 600 ίππους και θα χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δλ. Και αυτό στο λανσάρισμα της M5 γιατί στην πορεία θα δούμε και έκδοση CS ακόμη πιο ισχυρή και πιο ελαφριά.

Να σημειώσουμε πως στην παραπάνω εικόνα η BMW M5 δεν είναι στην τελική της μορφή, (δεν έχει παρουσιατεί ακόμη επισήμως) καθώς η φωτογραφία είναι ψηφιακά επεξεργασμένη από τον X-Tomi Design.

Get it on Google Play Download on the App Store