Νέα BMW 520d Efficient Dynamics με κατανάλωση 3,9 λτ./100 χλμ.

Η BMW προσθέτει στη γκάμα της νέας Σειρά 5 την πιο οικονομική έκδοση 520d EfficientDynamics χαρίζοντάς της κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων αντίστοιχες με αυτές μικρού μοντέλου.


Η νέα super οικονομική επιλογή της Σειρά 5 διαθέτει έναν 2λιτρο diesel κινητήρα με 190 άλογα και 400 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 μέχρι τις 2.500 σ.α.λ. Το μοτέρ αυτό ενσωματώνει τούρμπο με μειωμένες τριβές, υψηλής πίεσης σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων, ειδική αντλία καυσίμου και σύστημα άμεσου ψεκασμού commonrail, που στόχο έχουν να μειώσουν κατανάλωση και ρύπους.

Διαβάστε ακόμα: Ανανέωση για τις BMW M4 Coupe και M4 Convertible

Παράλληλα, υπάρχει ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ έχουν γίνει μια σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις στο αμάξωμα. Μετά από όλα τα παραπάνω, η νέα BMW 520d EfficientDynamics έχει μέση κατανάλωση μόνο 3,9 λτ./100 χλμ. και CO2 102 γρ./χλμ. Επιπλέον αυτών, διαθέτει και σύστημα με AdBlue για τη μείωση των εκπομπών NOx.

Εκτός τώρα της νέας 520d EfficientDynamics, η BMW ανακοίνωσε ότι από το Μάρτιο θα προσφέρει στη Γερμανία και σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για τις Σειρά 5, Σειρά 6 και Σειρά 7, μια νέα υπηρεσία που θα ειδοποιεί τον οδηγό για το που βρίσκονται ελεύθερες θέσεις για πάρκινγκ. Επίσης, ενισχυμένα θα είναι και τα συστήματα ασφαλείας τους.

Διαβάστε ακόμα: Σπέσιαλ BMW M2 με M Performance Kit και εξάτμιση Akrapovic

Στην περίπτωση της BMW Σειρά 3 από το Μάρτιο και πάλι θα προστεθεί στην επιλογή του ο προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων που είδαμε και στην ανανεωμένη BMW Σειρά 4. Τέλος, προστίθενται νέες ζάντες 21 ιντσών για την BMW X5 και X6 σε design BMW M, ενώ στάνταρ στις X5 M και X6 M θα είναι ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης με WiFi hotspot, έξτρα υπηρεσίες πληροφόρησης και πολλά άλλα.


Get it on Google Play Download on the App Store