H BMW βάζει στον πάγο την επόμενη X3 (+video)

Για πρώτη φορά η BMW αποκαλύπτει τη νέα X3, στα πλαίσια των τελικών χειμερινών δοκιμών, όπου η ομάδα δοκιμαστών της BMW ολοκλήρωσε ένα επίπονο πρόγραμμα στη Βόρεια Σουηδία.


Στα περίχωρα της μικρής πόλης Arjeplog, μοντέλα προ-παραγωγής της νέας BMW X3 έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να αντέξουν στο κρύο, στο χιόνι και στον πάγο. Το Arjeplog, το οποίο βρίσκεται στην ιστορική επαρχία της Λαπωνίας, μόλις 56 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για κάτι τέτοιο. Άφθονο χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου παγώνουν τις λίμνες της περιοχής. Οι αχανείς αυτές εκτάσεις χρησιμοποιούνται ως πεδία λεπτομερών δοκιμών του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης και των χαρακτηριστικών οδήγησης ενώ επιτρέπουν και τη σύγκριση διαφορετικών τεχνικών λύσεων μεταξύ τους. Στην όλη διαδικασία, η έξυπνη τεχνολογία τετρακίνησης xDrive μπορεί να επιδείξει όλα της τα πλεονεκτήματα, όχι μόνον εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση σε παγωμένες επιφάνειες, αλλά – χάρη στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής – βελτιστοποιώντας την ευελιξία και τη βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες και παρά το καμουφλάζ στο αμάξωμα, η επόμενη, τρίτης γενιάς BMW X3 θα διατηρήσει τις κλασικές γραμμές της μάρκας, όπως είναι το μυώδες εμπρός άκρο με τη μεγάλη μάσκα, τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά και τα συνολικά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα: Τρακαρισμένη BMW X3 γίνεται σαν καινούργια (video)

Η πρεμιέρα της νέας X3 αναμένεται να γίνει προς τα τέλη του 2017, ενώ θα διαθέτει μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και plug-inhybrid μηχανικό σύνολο με συνδυαστική ισχύ άνω των 300 ίππων. Αρχικός κινητήρας θα είναι 2λιτρος και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου θα είναι χαμηλότερο κατά 100 περίπου κιλά σε σχέση με της υπάρχουσας X3. Στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετείται η X3 M με τον 3λιτρο κινητήρα των M3/M4 και απόδοση πάνω από 430 ίππους.

Δείτε τη νέα BMW X3 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store