Νέα BMW M5: 600+ άλογα και τετρακίνητη και πισωκίνητη

Η BMW M5 F90 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το ερχόμενο Φθινόπωρο και όπως όλα δείχνουν θα προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο με την εμφάνισή της αλλά και με την τεχνολογία που θα κουβαλάει κάτω από το αμάξωμά της.


Βλέπετε η BMW θέλει να θέσει τον πήχη στην κατηγορία των σούπερ σεντάν και για αυτό το λόγο θα εφοδιάσει τη νέα BMW M5 με τετρακίνηση προκειμένου να την κάνει ακόμη πιο γρήγορη στην επιτάχυνση από στάση και πιο αποτελεσματική στις στροφές.

Δείτε ακόμα: BMW M5 ντύθηκε στα χακί και βγήκε για… περίπολο

Παρόλα αυτά, 32 χρόνια παράδοσης στην πίσω κίνηση δεν μπορούν να διαγραφούν έτσι, μονομιάς και για αυτό τον λόγο όταν ο οδηγός της θα πατά το κουμπί M Dynamic, τότε όλη η δύναμη του 4.4 λτ. V8 Twin-Turbo των 600+ ίππων θα περνά στον πίσω άξονα και το γλέντι δεν θα έχει τελειωμό.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της, το θηριώδες μοτέρ σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων θα χαρίζει στην BMW M5 F90 0-100 χλμ./ώρα το πολύ σε 3,5 δλ. χρόνος που αντιστοιχεί σε supercar.

Μάλιστα, προκειμένου η BMW να διατηρήσει το βάρος της νέας M5 κοντά στα 1.870 κιλά που είναι και αυτό της τωρινής γενιάς, παρά την αύξηση σε διαστάσεις και εξοπλισμό αλλά και την προσθήκη τετρακίνησης, θα κάνει εκτενέστερη χρήση αλουμινίου, ατσαλιού υπερυψηλής αντοχής και ανθρακονημάτων.

Δείτε ακόμα: Η απόλυτη BMW Alpina B5 Bi-Turbo των 608 ίππων (+video)

Όσον αφορά την εμφάνισή της, αυτή προφανώς και θα διαφέρει σε σχέση με την εμφάνιση των απλών BMW Σειράς 5, κάτι που γίνεται σαφές και από τις παραπάνω εικόνες, οι οποίες προέρχονται από το Autocar. Σε αυτές παρατηρούμε τα «βράγχια» στα φτερά εμπρός, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου και τον αεροδυναμικό διαχύτη πίσω.

Υπομονή λοιπόν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στην οποία θα δούμε και επισήμως την BMW M5 G30.

Get it on Google Play Download on the App Store