Πώς τα πήγε η νέα BMW Σειρά 5 στα crash tests; (+videos)

Με απόλυτη επιτυχία πέρασε τα crash tests και τις λοιπές δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP η νέα γενιά της BMW Σειρά 5, αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός η νέα «5άρα» επιβραβεύθηκε με την ανώτερη ασφάλεια των 5 αστέρων για την ασφάλεια που προσφέρει.

Ειδικότερα και στις επιμέρους αξιολογήσεις της, η νέα BMW Σειρά 5 έλαβε 91% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών της, 85% για την προστασία των παιδιών, 81% για την προστασία των πεζών, αλλά και 59% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας της.

Διαβάστε ακόμα: Νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης EuroNCAP (+videos)

Όπως τονίζει ο Euro NCAP, η νέα BMW Σειρά 5 είχε πολύ καλή επίδοση συνολικά και εκτός από την προστασία που προσφέρει στα crash tests, στην πίστα το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος απέδειξε ότι μπορεί όντως να υποβοηθήσει τον οδηγό στο να αποφύγει συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα ή πεζούς.

Εκτός τώρα από τη BMW Σειρά 5, ο Euro NCAP ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα από τις δοκιμές ασφαλείας του Fiat Doblo, το οποίο όμως δεν τα κατάφερε πολύ καλά, αφού πήρε μόνο 3 αστέρια, με 75% στην προστασία των ενηλίκων, 46% στην προστασία των παιδιών, 57% στην προστασία των πεζών και 25% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας του.

 

Get it on Google Play Download on the App Store