Νέα «καυτή» BMW M4 CS με 460 ίππους

Έχοντας ολοκληρώσει την παραγωγή της «πιστάδικης» M4 GTS η BMW έψαχνε να βρει μια νέα top έκδοση του κορυφαίου της κουπέ και πλέον, με την παρουσίαση της νέας M4 CS στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, οι Βαυαροί δημιουργούν εκ νέου μια «καυτή» M4 με πολλά άλογα και εκρηκτικές επιδόσεις.


Η νέα BMW M4 CS όπως συνέβη και με την M4 GTS των 500 ίππων, θα κατασκευαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό μονάδων (η BMW δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πόσες θα είναι αυτές), έχοντας… ημερομηνία λήξης μέχρι και τα μέσα του 2018.

Το πρώτο χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου μοντέλου είναι η αναβάθμιση του κινητήρα, αφού η BMW M πήρε τον γνωστό 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo της εταιρείας και του προσέδωσε 10 παραπάνω άλογα σε σχέση με τη M4 με το πακέτο Competition (460 συνολικά), αυξάνοντας παράλληλα τη ροπή του στα 600 Nm.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ παράλληλα οι τεχνικοί της BMW έχουν ελαφρύνει το αυτοκίνητο (-32 κιλά σε σχέση με την «απλή» M4), τοποθετώντας ένα ειδικό πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) στην οροφή, την πίσω αεροτομή, τον διαχύτη, το εμπρόσθιο σπόιλερ, αλλά και αντίστοιχες εσωτερικές επενδύσεις στις πόρτες.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, οι επιδόσεις είναι πιο «καυτές» από ποτέ αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα BMW M4 CS απαιτεί μόνο 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 278 χλμ./ώρα. Πολύ γρήγορος είναι και ο χρόνος στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα).

Εκτός των παραπάνω τώρα, η BMW M4 CS φέρει νέα ελατήρια και αμορτισέρ στην ανάρτηση, μεγαλύτερες αντιστρεπτικές, ελαστικά με ζάντες 19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω, μεγαλύτερες απολήξεις εξάτμισης 80 χλστ. και προαιρετικά 6πίστονες χρυσές δαγκάνες φρένων εμπρός και 4πίστονες πίσω με carbon κεραμικά φρένα.

Στο εσωτερικό της ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα Mσε δέρμα και αλκαντάρα και οι αντίστοιχες επενδύσεις στο ταμπλό και το τούνελ της κονσόλας. Σε ό,τι αφορά στις τιμές της, αυτές στη Γερμανία ξεκινούν από τα 116.900 ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 40.200 ευρώ σε σχέση με το κόστος μιας «απλής» BMW M4.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέες τιμές BMW με νέες αφίξεις μοντέλων 

Πώς τα πήγε η νέα BMW Σειρά 5 στα crash tests; (+videos) 

Έρχεται η πιο «καυτή» BMW M2


Get it on Google Play Download on the App Store