BMW M4 GT4 στα χρώματα του πολέμου (+video)

Η BMW αποκάλυψε και επισήμως την M4 GT4, την πολεμική έκδοση της M4, η οποία είναι διαθέσιμη για αγορά σε όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σε αγώνες ταχύτητας και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό βασίζεται στην πολιτική BMW M4 και χρησιμοποιεί πολλά από τα μέρη της.


Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό της M4 GT4 έχει τοποθετηθεί ο 3.0 λτ. 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας των 432 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη. Φυσικά, λόγω του ότι πρόκειται για αγωνιστικό αυτοκίνητο λεπτομέρειες για επιδόσεις, ιπποδύναμη, ροπή κλπ. δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ η ίδια η BMW τονίζει πως μπορεί να ρυθμιστεί κατά το δοκούν η ECU του αυτοκινήτου προκειμένου να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του κάθε οδηγού αλλά και της κάθε πίστας.

Η ανάρτησή της είναι Ohlins, τα φρένα είναι της AP Racing, 6πίστονα εμπρός και 4πίστονα πίσω, ενώ αρκετά στοιχεία της (περιττά προφανώς για αγωνιστική χρήση) έχουν αφαιρεθεί, προκειμένου να ελαφρύνει, ενώ κάποια είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα όπως τα καπό εμπρός και πίσω, οι πόρτες και η οροφή. Φυσικά, όπως φαίνεται και από την εικόνα πιο πάνω το εσωτερικό της είναι σπαρτιάτικο και το τιμόνι αυστηρά αγωνιστικών προδιαγραφών.

Αλλαγές έχουν γίνει φυσικά και στον τομέα της αεροδυναμικής, με την M4 GT4 να έχει περάσει αρκετό χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα της BMW. Όσον αφορά στην παρθενική εμφάνισή της, η BMW M4 GT4 θα κάνει ντεμπούτο στον 24ώρο αγώνα του Nurburgring. Για την ιστορία να πούμε πως κοστίζει προ φόρων169.000 ευρώ.

Δείτε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες της νέας BMW Σειρά 8

Πωλείται υπερσπάνια BMW Alpina B10 3.5

Πρώτες αποκαλύψεις για τη νέα BMW Z4

Get it on Google Play Download on the App Store