Νέα BMW Σειρά 8: Επίσημα αποκαλυπτήρια (+video)

Η BMW επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο την κουπέ Σειρά 8, τρεις δεκαετίες μετά το λανσάρισμα της πρώτης “8άρας”, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1989 – 1999. Η νέα BMW Σειρά 8 κάνει την πρώτη εμφάνισή της ως πρωτότυπη στην φετινή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων Concorso d’Eleganza Villa d’Este που γίνεται στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας, ωστόσο η παραγωγή της δεν αργεί, αφού είναι προγραμματισμένη για το 2018.


Η νέα BMW Concept Σειρά 8 δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί το επόμενο έτος, τόσο ως προς την σχεδίαση του αμαξώματος, όσο και του εσωτερικού, όπου συνδυάζει το δυναμισμό με την πολυτέλεια και την υψηλή τεχνολογία. Το εμπρός άκρο χαρακτηρίζεται από το σφηνοειδές ρύγχος με τη μεγάλη μάσκα, τα λεπτά φώτα, τον έντονα ανάγλυφο προφυλακτήρα και το μακρύ καπό. Στο πλάι κυριαρχούν οι αεραγωγοί από τα φτερά, οι 21 ιντσών ζάντες αλουμινίου και η χυτή τοξοειδής οροφή, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα σχήματος “L”, οι καλοσμιλεμένες πτυχώσεις, ο διαχύτης από ανθρακόνημα και οι τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων.

Πιο ήπιων τόνων είναι η αισθητική του εσωτερικού με τις ευθείες γραμμές, τις απαλές καμπύλες και επίπεδες επιφάνειες. Την high-tech εικόνα ενισχύουν οι ψηφιακές οθόνες στον πίνακα οργάνων και στην κονσόλα και τα νέα χειριστήρια ελέγχου των λειτουργιών. Η σχεδίαση του τιμονιού θυμίζει κλασικά σπορ αυτοκίνητα, ενώ ο συνδυασμός δέρματος και επενδύσεων ανθρακονήματος έχει γίνει με κομψό τρόπο.

Από πλευράς κινητήρων και τεχνικών προδιαγραφών, η BMW δεν ανακοίνωσε κανένα στοιχείο. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι η νέα Σειρά 8 να βγει στην παραγωγή με τον 3λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα, αλλά και με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4.4 λτ. και ίσως με τον κορυφαίο V12 των 6.6 λτ.

Δείτε τη νέα BMW Σειρά 8 και στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

BMW M4 GT4 στα χρώματα του πολέμου (+video)

Επίσημο: Με 600 άλογα και τετρακίνηση η νέα BMW M5 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store