Νέα πολυτελής και πρακτική BMW Σειρά 6 Gran Turismo (+video)

Μπορεί να σταμάτησε την παραγωγή της τον Φεβρουάριο, όμως η Σειρά 5 Gran Turismo επιστρέφει στη νέα της γενιά και με νέα ονομασία (Σειρά 6 Gran Turismo), με στόχο να προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα, αισθητική διαφορετικότητα, αλλά και πολυτέλεια στη μεγάλη κατηγορία.


Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει τη νέα BMW Σειρά 6 GT σε σχέση με την Σειρά 5 GT είναι η αύξηση των διαστάσεών της και πιο συγκεκριμένα το μήκος που φθάνει τα 5.091 χλστ. (+87 χλστ.). Το ύψος είναι πιο χαμηλό κατά 21 χλστ. (1.538 χλστ.) και η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι επίσης χαμηλότερη κατά 64 χλστ. και για λόγους πρακτικότητας.

Η αισθητική της νέας Σειρά 6 GT βασίζεται πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW και ειδικότερα στη νέα Σειρά 5, διαφοροποιούμενη κυρίως στο οπίσθιο μέρος λόγω της χάτσμπακ σχεδίασης της οροφής. Παράλληλα, υπάρχει μεγαλύτερη εμπρόσθια γρίλια με στάνταρ LED φώτα, πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσια που δίνουν ένα κουπέ στυλ, νέοι προφυλακτήρες και μεγαλύτερα πίσω φώτα.

Το εσωτερικό και κυρίως η σχεδίαση του ταμπλό έρχεται απευθείας από το αντίστοιχο τμήμα της BMW Σειρά 5. Χωροταξικά, έχει δημιουργηθεί μια διάταξη 2+2 άνετων θέσεων, μαζί με ένα πορτ-μπαγκάζ με πόρτα που ανοίγει ηλεκτρικά για να αποκαλύψει έναν μεγάλο όγκο 610 λίτρων. Το νούμερο αυτό αυξάνεται στα 1.800 λίτρα με την ηλεκτρική αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Στους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει τον 2λιτρο TwinPower Turbo των 258 ίππων, που συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, τον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo των 340 ίππων και τον 3λιτρο turbodiesel των 265 ίππων, που προσφέρει μέση κατανάλωση μόνο από 4,9 λτ./100 χλμ. Για τους δύο 3λιτρους υπάρχει και 4κίνητη έκδοση.

Επιπλέον των παραπάνω, η BMW έχει επίσης χρήση περισσότερων ελαφριών υλικών όπως π.χ. αλουμίνιο στην κατασκευή της νέας Σειρά 6 GT, καθιστώντας την πιο ελαφριά κατά 150 κιλά από την Σειρά 5 GT. Στάνταρ επίσης είναι η αερανάρτηση στον πίσω άξονα.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμα: 

Δοκιμή Νέα BMW 530i 

Έρχεται με 420 άλογα το BMW i8 

Η νέα BMW M4 CS όπως δεν την έχετε ξαναδεί 


Get it on Google Play Download on the App Store