H BMW ανανεώνει ολόκληρη τη Σειρά 5

Επίσημα πλέον η BMW παρουσιάζει την ανανεωμένη Σειρά 5 από τις πιο νορμάλ εκδόσεις σεντάν και στέισον βάγκον, την πολυτελή Σειρά 5 GT έως και τις κορυφαίες M5 και M6 στις οποίες προστέθηκε το Competition Package για ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας από τη Μ5, οι εξωτερικές αλλαγές που φέρει είναι περιορισμένες και εστιάζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα, τα ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα με τις λεπτές λωρίδες LED και τα προαιρετικά εμπρός Adaptive LED. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το σαφώς πιο σπορ τιμόνι τριών ακτινών, ενώ όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις έχει αναβαθμιστεί στο iDrive.  

Η BMW M5 τροφοδοτείται από τον M TwinPower Turbo V8 κινητήρα των 4.4 λίτρων απόδοσης 560 ίππων, ενώ στην έκδοση Competition Package η ισχύς είναι ελαφρώς αυξημένη στους 575 ίππους. Οι επιπλέον 15 ίπποι έχουν μειώσει τον χρόνο στην επιτάχυνση από στάση κατά 0,1 και 0,2 δλ. στα 100 χλμ./ώρα (4,3 δλ.) και 200 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Η «ενισχυμένη» αυτή έκδοση προσφέρεται παράλληλα και στην Σειρά 6 Coupe και Cabrio, καθώς και στην M6 Gran Coupe.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο στήσιμο της ανάρτησης (στις εκδόσεις Competition Package), οι οποίες είναι πιο σφιχτές, η Μ5 έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά, ενώ στον πίσω άξονα έχουν αλλάξει οι ελαστικοί σύνδεσμοί για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση. Τροποποιήσεις φέρει και το Active Differential M στην τελική μετάδοση για περαιτέρω βελτίωση της πρόσφυσης σε συνδυασμό με τις ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών.  

Περνώντας στις νορμάλ εκδόσεις της ανανεωμένης BMW Σειρά 5 και εδώ οι αισθητικές αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στους ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα. Στην καμπίνα υπάρχουν νέες επενδύσεις και διάκοσμος και πιο πολλοί αποθηκευτικοί χώροι στην κεντρική κονσόλα. Αντίστοιχες αλλαγές υπάρχουν και στην Σειρά 5 GT, στην οποία παράλληλα αυξήθηκε η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κατά 60 λίτρα, στα 500 λίτρα συνολικά.

Σε επίπεδο κινητήρων όλα τα μηχανικά σύνολα είναι πλέον προδιαγραφών Euro6, ενώ στην γκάμα προστέθηκε η νέα αρχική έκδοση 518d με τον 2.0 λίτρων diesel κινητήρα των 143 ίππων με κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 119 γρ./χλμ. Επίσης, προστέθηκε και στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης xDrive στην έκδοση 520d. 

Get it on Google Play Download on the App Store