Η BMW αποκαλύπτει το πιο οικογενειακό «i» μοντέλο της (+video)

H BMW ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα των πιο οικολογικών, «i» μοντέλων της, αποκαλύπτοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο πρωτότυπο i Vision Dynamics, το οποίο είναι και το πρώτο 4πορτο (ή μάλλον 4πορτο κουπέ όπως το ονομάζει η BMW) μοντέλο αυτής της γκάμας.


Η σχεδίαση του νέου πρωτότυπου της BMW υιοθετεί ρευστές γραμμές, με μακρύ μεταξόνιο και κοντά μετατρόχια, αλλά και με τη νεότερη μάσκα των μοντέλων της βαυαρικής φίρμας, που είδαμε στην πρόσφατη πρωτότυπη BMW X7.  Φουτουριστική είναι η σχεδίαση των λεπτών LED φώτων, ενώ απουσιάζουν οι παραδοσιακοί πλαϊνοί καθρέπτες (έχουν αντικατασταθεί από κάμερες).

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή BMW i3 REx (94 Ah)

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του πρωτότυπου, η BMW δεν δίνει στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία ούτε αναφέρει κάτι για αυτό. Το μόνο που τονίζει είναι ότι η σχεδίαση των παραθύρων έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε όλοι οι επιβάτες να έχουν μια ανεμπόδιστη θέα προς τα έξω – κάτι πολύ σημαντικό για μελλοντικά μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση.

Ως προς τα τεχνικά του στοιχεία, προς το παρόν η BMW δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες για τα –σίγουρα ηλεκτρικό– σύστημα κίνησης του πρωτότυπου. Οι Γερμανοί υπόσχονται μόνο ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, με ηλεκτρική αυτονομία σχεδόν 600 χιλιομέτρων.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται η πιο… τρελή BMW M που φτιάχτηκε ποτέ!


Get it on Google Play Download on the App Store