Η νέα εκρηκτική BMW M4 Cabrio αποκαλύπτεται (+video)


Λίγους μόλις μήνες μετά την παρουσίαση των νέων BMW M3 Sedan και M4 Coupe, έρχεται η σειρά της «ανοιχτής» BMW M4 Convertible, η οποία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις 16 Απριλίου. Σχεδιαστικά ακολουθεί τα χνάρια της M4 Coupe χωρίς να έχει το ίδιο χυτό πίσω τμήμα, ενώ με την σκληρή οροφή ανοιχτή δείχνει ακόμα πιο δυναμική και ξεχωριστή.

Το όλο σπορτίφ σύνολο συμπληρώνουν οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών (προαιρετικά 19 ιντσών), οι μυώδεις προφυλακτήρες, τα ζεύγη των διπλών απολήξεων των εξατμίσεων, οι χρυσαφί δαγκάνες των φρένων με το λογότυπο «M», το φουσκωμένο καπό κ.α.

Η μεταλλική οροφή, η οποία αποτελείται από τρία τμήματα ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού σε χρόνο 20 δευτερολέπτων και εν κινήσει σε ταχύτητες έως 18 χλμ./ώρα, αποκαλύπτοντας το ιδιαίτερα σπορτίφ εσωτερικό. Σε αυτό κυριαρχούν τα καθίσματα με την ενισχυμένη στήριξη, οι επενδύσεις ανθρακονήματος και το δέρμα που καλύπτει τις περισσότερες επιφάνειες. Για τις αποσκευές υπάρχουν περιορισμοί, αφού με την οροφή ανοιχτή υπάρχουν μόλις 220 λίτρα και όταν ανοίγει αυξάνοντα στα 370 λίτρα.

Κάτω από το αλουμινένιο εμπρός καπό της M4 Convertible «στριγγλίζει» ο νέος 6κύλινδρος σε σειρά M TwinPower Turbo κινητήρας των 3.0 λίτρων απόδοσης 431 ίππων στις 5.500-7.300 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής στις 1.850-5.500 σ.α.λ., επιταχύνοντας ακαριαία το αμάξωμα των 1.825 κιλών. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 4,4 δευτερόλεπτα με το προαιρετικό 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο και σε 4,6 δλ. με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 8,7 λτ./100 χλμ. και 203 γρ./χλμ. (με το αυτόματο κιβώτιο).

Για τα δυναμικά χαρακτηριστικά της M4 Convertible φροντίζουν μια σειρά από συστήματα, όπως είναι το Ενεργό Διαφορικό M, το οποίο κλειδώνει την αναλογία στον πίσω άξονα μεταξύ 0 και 100%, το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, η προαιρετική ανάρτηση Adaptive M με τις επιλογές COMFORT, SPORT και SPORT+ και τα συνθετικά δισκόφρενα (προαιρετικά κεραμικά).

Get it on Google Play Download on the App Store