Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα BMW Σειρά 3 GT

Μετά από τις διαρροές φωτογραφιών της νέας BMW Σειρά 3 GΤ ήρθε και η επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου από την BMW με πλήρη στοιχεία, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλές λεπτομέρειες. Όπως είχε δείξει το autogreeknews τις προηγούμενες μέρες, η νέα BMW Σειρά 3 Gran Tourismo, φέρει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τη σεντάν και μοιάζει με αυτή περισσότερο μπροστά. Μάλιστα η γερμανική φίρμα αναφέρει ότι συνδυάζει το δυναμισμό του σεντάν μοντέλου με την πρακτικότητα του στέισον βάγκον, ενώ δε λείπουν και τα στοιχεία από κουπέ αυτοκίνητα όπως είναι οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και η έντονη κλίση της οροφής και του πίσω παρ μπριζ, καθώς και ο υπερυψωμένος τρίτος όγκος.

Η Σειρά 3 Gran Tourismo έχει μεγαλύτερο μήκος από την σεντάν και Touring (έχουν τις ίδιες διαστάσεις) κατά 200 χλστ. (4.824 χλστ.), μακρύτερο μεταξόνιο κατά 110 χλστ. (2.920 χλστ.) και είναι ψηλότερη κατά 81 χλστ. (1.510 χλστ.). Γεγονός που έχει ωφελήσει τους διαθέσιμους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, ενώ παράλληλα τα καθίσματα είναι τοποθετημένα ψηλότερα κατά 59 χλστ. για καλύτερη ορατότητα και περισσότερη άνεση. Λόγω του μακρύτερου μεταξονίου ο αέρας για τα πόδια των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 70 χλστ., το πορτ μπαγκάζ με το μεγάλο άνοιγμα έχει χωρητικότητα 520 λίτρα (495 λτ. στην Touring και 480 λτ. η σεντάν) και τα καθίσματα διαιρούνται 40:20:40. Επιπλέον το εσωτερικό ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και ανάλογα την έκδοση προσφέρει περισσότερη πολυτέλεια ή πιο σπορ χαρακτήρα (Sport Line, Luxury Line, Modern Line ή προαιρετικά M Sport).

Σε επίπεδο κινητήρων υπάρχουν όλα τα TwinPower Turbo μηχανικά σύνολα ισχύος από 143 έως 306 ίππους, όπως είναι τα 3 μοτέρ βενζίνης των 2.0 λτ. ισχύος 184 και 245 ίππων και ο 6κύλινδρος των 3.0 λτ. ισχύος 306 ίππων και οι ντίζελ των 2.0 λίτρων απόδοσης 143 και 184 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με το αυτόματο 8τάχυτο.  

Get it on Google Play Download on the App Store