Πρώτη εμφάνιση της BMW Σειρά 7 με τεχνολογίες αιχμής

Την πρώτη επίσημη αποκάλυψη της νέας κορυφαίας BMW Σειρά 7 πραγματοποίησε η γερμανική φίρμα, παρουσιάζοντας το αμάξωμά της με καμουφλάζ, ενώ εστιάζει κυρίως στις νέες τεχνολογίες αιχμής που θα φέρει. Εξωτερικά η νέα «7άρα» διακρίνεται από την πιο κομψή σιλουέτα της ειδικά πίσω, θυμίζοντας κουπέ αυτοκίνητο μέσω της έντονης κλίσης του παρμπρίζ.


Χάρη στη νέα στρατηγική BMW EfficientLightweight, η νέα BMW Σειρά 7 ζυγίζει έως 130 κιλά λιγότερα από την υπάρχουσα, χάρη στην χρήση ελαφριών υλικών σε ολόκληρο το πλαίσιο και σε επιμέρους μηχανικά εξαρτήματα. Στο επίκεντρό της είναι μια νέα δομή αμαξώματος με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος ενισχυμένου με πλαστικό στον κλωβό ασφαλείας, αυξάνοντας έτσι την ακαμψία και αντοχή με παράλληλη μείωση του βάρους.

Για την κίνησή της -μαζί με άλλα μηχανικά σύνολα- η νέα «7άρα» θα χρησιμοποιεί ένα νέο αλουμινένιο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης, πιθανώς 3λιτρο. Φυσικά μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στον ιδανικό συνδυασμό ανέσεων και οδικής συμπεριφοράς. Στο βασικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται αερανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μέσω των μπουτόν το κατάλληλο set-up, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και το οδηγικό στιλ που επιθυμεί.

Μεταξύ των τεχνολογικών καινοτομιών που θα φέρει η νέα BMW Σειρά 7, είναι η οθόνη αφής με διαισθητική λειτουργία. Εκτός του ελέγχου του μενού μέσω της αφής, για πρώτη φορά ο οδηγός με κινήσεις του χεριού και των δακτύλων του (χωρίς να αγγίζει την οθόνη) μπορεί να χρησιμοποιεί τις πάρα πολές επιλογές του μενού. Μοναδικό στην κατηγορία των πολυτελών σεντάν θα είναι και το παρκάρισμα μέσω του τηλεχειριστηρίου. Έτσι ο κάτοχός της χωρίς να είναι στο τιμόνι θα μπορεί μέσω του τηλεχειριστηρίου να κάνει ελιγμούς, επιτρέποντας πρόσβαση και στους πιο στενούς χώρους, όπου δεν μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες.

Get it on Google Play Download on the App Store