BMW 3.0 CSL Hommage αφιερωμένη στην κλασική 3.0 CSL του 1970

Η BMW παρουσιάζει στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων Concorso d’Eleganza Villa d’Este την εντυπωσιακή πρωτότυπη 3.0 CSL Hommage, η οποία είναι αφιερωμένη στο ομώνυμο εικονικό μοντέλο της δεκαετίας του 1970. Η ονομασία CSL προέρχεται από τις λέξεις «Coupe Sport Leichtbau» (coupé, sport, lightweight), οι οποίες αντιπροσωπεύουν και το νεότερο μοντέλο. Πριν από περίπου 40 χρόνια στην παλαιότερη 3.0 CSL είχε γίνει χρήση αλουμινίου σε τμήματα του αμαξώματος και πλεξιγκλάς στα παράθυρα, ενώ στην σύγχρονη κυρίαρχο υλικό είναι το ανθρακόνημα και το ανθρακόνημα ενισχυμένο με ίνες πλαστικού (CFRP). Υλικό που έχει χρησιμοποιήσει ευρέως η BMW στα μοντέλα i3 και i8.


Το ελαφριάς κατασκευής αμάξωμα της BMW 3.0 CSL Hommage ξεχωρίζει φυσικά και για την άκρως εντυπωσιακή του σχεδίαση, με το έντονα δυναμικό και σπορτίφ στιλ και τη μυώδη εμφάνιση από όλες τις πλευρές. Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, η μεγάλη πίσω αεροτομή που αυξάνει την σταθερότητα του πίσω μέρους στο δρόμο, τα εμπρός φώτα τεχνολογίας λέιζερ και οι κάμερες οπισθοπορείας αντί για καθρέπτες αποτελούν ορισμένα από τα highlightsτου μοντέλου. Επίσης, στο κέντρο του εμπρός άκρου το μέγεθος και το βάθος της παραδοσιακής μάσκας συμβολίζουν τον ισχυρό 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με eBoost. Ωστόσο, περεταίρω λεπτομέρειες για τον κινητήρα δεν ανακοίνωσε η BMW.

Άκρως εντυπωσιακό και φουτουριστικό παρουσιάζεται και το εσωτερικό, το οποίο είναι πλήρως κατασκευασμένο από CFRP. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, μηχανισμό πυρόσβεσης, χειρολαβές των θυρών με λουράκι τραβήγματος τύπου DTM και τιμόνι που θυμίζει αντίστοιχο αεροσκάφους.

Get it on Google Play Download on the App Store