Νέα BMW Σειρά 7 και υβριδική 2.0 Turbo με 2,1 λτ. κατανάλωση!

Η BMW αποκαλύπτει πλήρως τη νέα ναυαρχίδα της, την ολοκαίνουργια 6ης γενιάς Σειρά 7 με το επιβλητικό και κομψό αμάξωμα, το υπερπολυτελές και με κορυφαίες ανέσεις εσωτερικό, την τεχνολογία αιχμής και τους νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η νέα «7άρα» διατίθεται εξ αρχής σε δύο τύπους αμαξώματος, με το κανονικό μεταξόνιο των 3.070 χιλιοστών και το μακρύ μεταξόνιο (Li) των 3.210 χλστ. Το μήκος της ανέρχεται στα 5.098 χλστ. και 5.238 χλστ. αντίστοιχα, το πλάτος είναι 1.902 χλστ. και το ύψος 1.478 χλστ. (1.485 χλστ. στην Li).


Παρά το γεγονός ότι η νέα BMW Σειρά 7 είναι η μεγαλύτερη σε διαστάσεις από οποιαδήποτε παλαιότερη γενιά, το συνολικό βάρος της μειώθηκε κατά 130 κιλά, χάρη κυρίως στην χρήση ανθρακονήματος ενισχυμένου με πλαστικό (CFRP) στο πλαίσιο, σε συνδυασμό με αλουμίνιο και ελαφρύ αλλά υψηλής αντοχής ατσάλι.

Από το λανσάρισμά της η νέα Σειρά 7 θα προσφέρεται και σε έκδοση M Sport με πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το τελευταίο παρουσιάζεται κομψό και υπερχλιδάτο, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες εντυπωσιασμού, όπου οι πίσω επιβάτες μπορούν ακόμα και να απλώσουν τα πόδια τους. Όσο για τις αποσκευές και στις δύο εκδόσεις υπάρχουν 515 λίτρα. Μεταξύ των highlights είναι η κονσόλα με τα χειριστήρια αφής, ο 4ζωνικός κλιματισμός, το iDrive που ελέγχεται μέσω κινήσεων του χεριού και δακτύλων δίχως να πατιέται κάτι, πλήρως ηλεκτρικά καθίσματα με μασάζ, μεγάλες οθόνες αφής για τους πίσω επιβάτες, πανοραμική γυάλινη οροφή, ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης (1.400 watts με 16 ηχεία), head up display με πληθώρα πληροφοριών κ.λπ.

Πρεμιέρα κάνει και το σύστημα παρκαρίσματος μέσω του τηλεχειριστηρίου, εξυπηρετώντας πολύ την στάθμευση όπου δεν μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα τεχνολογίας Laser φωτιστικά σώματα με ακτίνα φωτός που φτάνει τα 600 μέτρα, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα full-LED φώτα. Στάνταρ θα είναι η αερανάρτηση και στους δύο άξονες με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, η οποία παράλληλα ρυθμίζει αυτόματα το ύψος ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τις οδηγικές συνθήκες. Επιπλέον οι ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί σχεδόν εξαλείφουν τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές.

Στον τομέα των κινητήρων, η νέα BMW Σειρά 7 εφοδιάζεται με νέους 6κύλινδρους και αναβαθμισμένους 8κύλινδρους. Για πρώτη φορά προστίθεται στην γκάμα plug-in hybrid (740e, 740Le και 740Le xDrive), η οποία συνδυάζει 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λτ. ισχύος 258 ίππων και 400 Nm ροπής με ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων και 250 Nm ροπής (συνδυαστική ισχύς 326 ίππων). Από πλευράς επιδόσεων, η 740e επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα από 5,5 δλ., η κατανάλωση ξεκινά από 2,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 από 49 γρ./χλμ. Επίσης, μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυτονομία 40 χιλιόμετρων και μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.  

Όσον αφορά στους υπόλοιπους κινητήρες, αρχικός βενζίνης είναι ο 3.0 λτ. με 326 ίππους, κατόπιν ο 4.4 λτ. με 450 ίππους και στους ντίζελ υπάρχει μόνο ο 3.0 λτ. 265 hp. Όλα τα μηχανικά σύνολα συδνυάζονται με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic και με τετρακίνηση xDrive (στάνταρ στην ισχυρότερη 750i).

Get it on Google Play Download on the App Store