Νέα θωρακισμένη BMW X5 για κορυφαία προστασία

Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της θωρακισμένης X5 στη Διεθνή Έκθεση Εξοπλισμού για την Αστυνομία της Λειψίας της Γερμανίας, η οποία προσφέρει κορυφαία επίπεδα προστασίας στους επιβάτες της από επίθεση με όπλα.

Εξωτερικά, η θωρακισμένη X5 Security Plus δε διαφέρει από μια “κοινή” X5, ωστόσο διαθέτει πληθώρα ενισχύσεων, που καλύπτουν τις νόρμες βαλλιστικής προστασίας του επιπέδου 6. Αυτό σημαίνει ότι “αποκρούει” επίθεση αυτόματων πυροβόλων όπως ένα AK-47 (Καλάζνικοφ).

Τα τζάμια έχουν κατασκευαστεί όχι μόνο για να αντέξουν σε σφαίρες, αλλά ακόμη και εάν σπάσουν, να προστατεύσουν τους επιβάτες τους από θραύσματα. Αντίστοιχα οι τροχοί ακόμη και εάν πυροβοληθούν δεν σκάνε και δίνουν τη δυνατότητα στην X5 να ξεφύγει από τους διώκτες της.

Παράλληλα, η BMW X5 Security Plus διαθέτει ειδικό σύστημα επικοινωνίας από το εσωτερικό με άτομα που βρίσκονται εκτός του οχήματος, ενώ μέσω του ειδικού συστήματος συναγερμού επίθεσης, αυτόματα κλειδώνουν οι πόρτες και τα παράθυρα, αλλά και ενεργοποιούνται τα εξωτερικά φλας και η σειρήνα, για ακόμη πιο γρήγορη διαφυγή από μια δύσκολη κατάσταση.

Κάτω από το εμπρός καπό της θωρακισμένης X5 βρίσκεται ο ισχυρός V8 TwinPowerTurbo βενζινοκινητήρας των 450 ίππων, που συνδυάζεται με τετρακίνηση xDrive.

Get it on Google Play Download on the App Store