Ηλεκτρική Cadillac ELR με αυτονομία 480 χλμ.

Η Cadillac παρουσιάζει στην έκθεση του Ντιτρόιτ το νέο κουπέ μοντέλο της ELR, το οποίο συνδυάζει την πολυτέλεια με τη δυναμική εμφάνιση και την εξαιρετική οικονομία στις μετακινήσεις δεδομένου ότι είναι ηλεκτροκίνητη. Η νέα Cadillac ELR τροφοδοτείται με το ηλεκτρικό σύστημα εκτεταμένης αυτονομίας EREV (Extended Range Electric Vehicle), το οποίο είναι κάτι ανάλογο με αυτό που εφοδιάζει τα ομόσταυλα Chevrolet Volt και Opel Ampera και μπορεί να διανύσει 480 χιλιόμετρα.

Πιο αναλυτικά, η ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος φτάνει τους 207 ίππους και τα 400 Nm ροπής, ενώ ως γεννήτρια για την παροχή ρεύματος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 16,5 kWh χρησιμοποιεί ένα βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων. Οι μπαταρίες έχουν σχήμα «Τ» και είναι τοποθετημένες στο κέντρο του αμαξώματος μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών για καλύτερη κατανομή του βάρους και ζυγίζουν 198 κιλά. Μάλιστα χωρίς την συνδρομή του βοηθητικού βενζινοκινητήρα η αυτονομία του ως αμιγώς ηλεκτρικό φτάνει τα 56 χιλιόμετρα. Επιπλέον η φόρτιση των μπαταριών του ELR μπορεί να γίνει και μέσω πρίζας 240V σε περίπου 4,5 ώρες (εξαρτάται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος).

Για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά στο δρόμο φροντίζουν η ανάρτηση με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη σκληρότητα, οι μεγάλες ζάντες των 20 ιντσών, η στιβαρή κατασκευή του πλαισίου, η εμπρός ανάρτηση HiPer Strut με τα τμήματα από αλουμίνιο και η πίσω με το σύνδεσμο Watts (αντίστοιχης δομής με του Opel Astra GTC), τα φαρδιά μετατρόχια και το μακρύ μεταξόνιο των 2.695 χλστ. Η παραγωγή του Cadillac ELR θα ξεκινήσει στις Η.Π.Α. στα τέλη του 2013, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014 στη Β. Αμερική και κατόπιν στην Ευρώπη, Κίνα και λοιπές αγορές. 

Get it on Google Play Download on the App Store