Νέες Cadillac ATS-V 455 ίππων στοχεύουν σε BMW M3 και M4

Η Cadillac παρουσιάζει τα νέα της κορυφαία μεσαία μοντέλα ATS-V σε σεντάν και κουπέ εκδόσεις, στοχεύοντας κυρίως στις νέες BMW M3 και M4. Αμφότερα τα αμερικάνικα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται με V6 3.0 λτ. twin-turbo κινητήρα απόδοσης 455 ίππων και 603 Nm ροπής, ο οποίος τα επιταχύνει στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 3,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 298 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή μέσω του 8τάχυτου αυτόματου.

Αλλαγές υπάρχουν και στην εξωτερική τους σχεδίαση με την πιο σπορτίφ και επιθετική εικόνα. Αυτή ενισχύεται από τα πακέτα Carbon Fiber και Track, τα οποία περιλαμβάνουν εμπρός σπόιλερ, πίσω αεροτομή, διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα κ.α. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα εντυπωσιακά τύπου μπάκετ εμπρός καθίσματα της Recaro με 16 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Βελτιωμένη είναι με την σειρά της και η στρεπτική ακαμψία κατά 25% από τις απλές Cadillac ATS, ενώ παράλληλα εφοδιάζεται με χαμηλωμένη και πιο σφιχτή ανάρτηση, καθώς και με πλατύτερα μετατρόχια εμπρός – πίσω. Για την καλύτερη δυναμική συμπεριφορά, η ATS-V εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, με ενισχυμένα φρένα της Brembo και με ρυθμιζόμενη ανάρτηση με 5 επιλογές.

Get it on Google Play Download on the App Store