Εκπληκτικό ρετρο-μοντέρνο Chevrolet Chevelle Slammer

Η Chevrolet θα παρουσιάσει στην έκθεση SEMA στο Λας Βέγκας (1-4 Νοεμβρίου) το εξαιρετικά δυναμικό ρετρο-μοντέρνο πρωτότυπο μοντέλο Chevelle Slammer, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από τα hot-rod με μοντέρνα τεχνολογία. 

Το ρετρό σχεδιαστικά αμάξωμά του υιοθετεί τα βασικά χαρακτηριστικά του κλασικού Chevelle του 1969 με τα τέσσερα στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός, τη μάσκα με τις οριζόντιες γρίλιες, το μακρύ εμπρός καπό και το χυτό πίσω άκρο με το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ. Παράλληλα την έντονα μυώδη εμφάνισή του ενισχύουν οι μεγάλης διαμέτρου νίκελ πέντε ακτινών ζάντες, διαμέτρου 18 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

Μέσω της αερανάρτησης οι τροχοί «σφηνώνουν» κάτω από τους θόλους των τροχών με το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα το Chevelle Slammer εφοδιάζεται με σύστημα πέδησης βασισμένο από την υπάρχουσα Camaro, με 6πίστονες εμπρός δαγκάνες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα (όπως και οι πίσω).

Την κίνηση του σύγχρονου hot-rod αναλαμβάνει ένα σύγχρονο, άμεσου ψεκασμού μηχανικό σύνολο LT376/535, το οποίο βασίζεται στο V8 6.2 λτ. μοτέρ της Camaro SS and Corvette Stingray, αλλά με νέους εκκεντροφόρους επικεφαλής και απόδοση υψηλότερη κατά 75 ίππους, στους 535 ίππους. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με το νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων SuperMatic 4L75-E για ροπές έως 881 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store