Πιο «πιστάδικη» Chevrolet Camaro ZL1 1LE 650hp (+video)

H Chevrolet παρουσιάζει την πιο σκληροπυρηνική Camaro ZL1 1LE, η οποία βασίζεται στην Camaro ZL1 Coupe, αλλά φέρει πάρα πολλές αλλαγές τόσο στο αμάξωμα, όσο και στα δυναμικά της χαρακτηριστικά, για χρήση και σε πίστα. 

Εξωτερικά, η κορυφαία Camaro εφοδιάζεται με μια μεγάλη πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, καθώς και με νέα πτερύγια και σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα για βελτίωση της αεροδυναμικής στις υψηλές ταχύτητες. Η ZL1 1LE πατάει σε νέες ειδικές σφυρήλατες ζάντες, οι οποίες είναι κατά 1 ίντσα πλατύτερες, αλλά και κατά 1 ίντσα μικρότερες σε διάμετρο σε σχέση με αυτές της ZL1.

Αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση με την τοποθέτηση νέων ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ Multimatic Dynamic Suspension Spool Valve με δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος και ρύθμισης της πίσω αντιστρεπτικής δοκού. Παράλληλα, η Camaro ZL1 1LE έχει ελαφρώσει κατά 27 κιλά σε σχέση με την Camaro ZL1, χάρη στους νέους τροχούς, αμορτισέρ, στην τοποθέτηση πιο λεπτού πίσω παρμπρίζ και σταθερού πίσω καθίσματος.

Δείτε ακόμα: H Chevrolet Camaro ZL1 πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nürburgring (+video)

Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό φιλοξενείται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 6.2 λτ. ισχύος 650 ίππων. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, όμως σύμφωνα με την General Motors η νέα ZL1 1LE ήταν κατά 3 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την στάνταρ ZL1 Coupe στην πίστα Μίλφορντ (στο Ντιτρόιτ) των 4,7 χιλιομέτρων με τις 18 στροφές.

Απολαύστε την Camaro ZL1 1LE και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store