Νέο Chevrolet Cruze με 1.4 λτ. Turbo κινητήρα 153 ίππων

Η Chevrolet παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο Cruze, το οποίο είναι μεγαλύτερο αλλά ελαφρύτερο, πιο σπορτίφ σχεδιαστικά και με νέους κινητήρες. Το παγκόσμιο οικογενειακό αυτοκίνητο με το σφηνοειδές προφίλ, την έντονα κεκλιμένη οροφή και το ανασηκωμένο πίσω καπό παραπέμπει στα 4θυρα κουπέ. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 68 χιλιοστά στα 4.666 χλστ. και το μήκος μειώθηκε κατά 25 χλστ. στα 1.458 χλστ., το πλάτος ανέρχεται στα 1.795 χλστ. και το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.700 χλστ.

Πλήρως αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό με τη μοντέρνα σχεδίαση, τους πιο άνετους χώρους και την καλύτερη ποιότητα μέσω της χρήσης μαλακών υλικών. Μεταξύ των highlights είναι ο 4,2 ιντσών πίνακας οργάνων και το νέο σύστημα infotainment Chevrolet MyLink με έγχρωμη οθόνη αφής επτά ιντσών, όπου ενσωματώνονται διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές (Google Maps, Google Now, Skype, Google Play Musicκ.α.).

Παρόλη την αύξηση των διαστάσεων, το νέο Cruze ελάφρυνε κατά 113 κιλά και αυξήθηκε η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου του κατά 27%, χάρη στην εκτενέστερη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής. Επιπλέον έχει γίνει χρήση αλουμινίου σε τμήματα της ανάρτησης (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτος άξονα πίσω) προς όφελος και της οδικής συμπεριφοράς μέσω της μικρότερης αναρτώμενης μάζας στους τροχούς. Παράλληλα, τα πλατύτερα μετατρόχια σε συνδυασμό και με το μακρύτερο μεταξόνιο εξασφαλίζουν καλύτερο πάτημα στο δρόμο.

Στη Βόρεια Αμερική το νέο Cruze θα λανσαριστεί με ένα νέο αλουμινένιο, τούρμπο, άμεσου ψεκασμού κινητήρα 1.4 λτ., απόδοσης 153 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ. Το  μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το μεσαίο σεντάν στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε 8 δευτερόλεπτα και σε συνδυασμό με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο η κατανάλωση ανέρχεται στα 5,9 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store