Νέο Chevrolet Cruze Hatchback με στάνταρ κινητήρα 1.4 turbo

Το νέο Cruze Hatchback παρουσίασε η Chevrolet λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το οποίο είναι πλήρως αναβαθμισμένο και με δυναμικό σχεδιασμό. Το σπορτίφ αισθητικής αμάξωμά του με το μακρύ μεταξόνιο των 2.700 χλστ. (όσο και του σεντάν Cruze) διακρίνεται στο πλάι για το τοξοειδές του προφίλ, τη μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, το διαχύτη στον προφυλακτήρα και την τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης, στην εικονιζόμενη εξοπλιστική έκδοση RS.

Το νέο 5θυρο Cruze είναι πάνω από 91 κιλά ελαφρύτερο από το προγενέστερο μοντέλο, ενώ μόνο τα 20 κιλά προέρχονται από τον πιο ελαφρύ αρχικό κινητήρα 1.4 Turbo. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει στο σεντάν Cruze 153 ίππους και 240 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του αναμένεται να είναι ίδιο με εκείνο του σεντάν Cruze, ενώ η Chevrolet αναφέρει ότι ο χώρος αποσκευών του χάτσμπακ μοντέλου έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα 524 λίτρων και φτάνει έως τα 1.189 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Επιπλέον προσφέρει άνετους χώρους για τους πίσω επιβάτες με πιο πολύ αέρα για τα πόδια από το Ford Focus.

Το νέο Chevrolet Cruze Hatchback θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. την ερχόμενη άνοιξη, ενώ στην Ευρώπη δεν θα το δούμε, αφού η Chevrolet σταμάτησε τη διάθεση των μοντέλων της στη Γηραιά Ήπειρο.

Get it on Google Play Download on the App Store