Αποκάλυψη του νέου μικρού SUV Citroen C3 Aircross

Η Citroen αποκάλυψε το νέο κόμπακτ SUV μοντέλο της C3 Aircross, το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο C-Aircross που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ στη χώρα μας θα λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους. 

Το μήκους 4,15 μ., πλάτους 1,76 μ., ύψους 1,64 μ. και με μεταξόνιο 2,6 μ. Citroen C3 Aircross διακρίνεται εξωτερικά από το πλήθος των θελκτικών καμπύλων επιφανειών, τα λεπτά LED φώτα και μάσκα, τα τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα στον προφυλακτήρα, τα προστατευτικά τμήματα στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ, τις ποδιές στους προφυλακτήρες και τις ράγες οροφής. Το έντονα νεανικό του στιλ ενισχύουν με την σειρά τους οι 90 εξωτερικοί χρωματικοί συνδυασμοί, καθώς και οι πέντε διαφορετικές αποχρώσεις στο εσωτερικό.

Ο θάλαμος των επιβατών του Citroen C3 Aircross διαθέτει και αυτός με την σειρά του πολλές καμπύλες και διάφορα στοιχεία από το C3. H γαλλική μάρκα αναφέρει πως το νέο κόμπακτ SUV μοντέλο της διαθέτει κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (410 έως 520 λτ.). Παράλληλα, οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, τα πίσω αναδιπλούμενα και συρόμενα καθίσματα (σε διαδρομή 150 χλστ.), αυξάνουν σημαντικά την ευελιξία στο εσωτερικό.

Το Citroen C3 Aircross διαθέτει μια πλειάδα από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που κάνουν τις μετακινήσεις πιο άνετες και ασφαλείς, όπως είναι head-up display, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, αναγνώριση πινακίδων σήμανσης, αυτόνομη πέδηση, ασύρματη φόρτιση κινητού κ.λπ.

Η γκάμα των κινητήρων του C3 Aircross περιλαμβάνει τα 1.2 λτ. turbo μοτέρ βενζίνης PureTech 110 S&S και PureTech 130 S&S, ενώ στη βάση υπάρχει ο ατμοσφαιρικός PureTech 82. Στους diesel υπάρχουν οι επιλογές του 1.600άρη BlueHDi 100 και BlueHDi 120 S&S.

Στον εξοπλισμό του υπάρχει και το σύστημα Grip Control σε συνδυασμό με 16 ή 17 ιντσών ζάντες με ελαστικά λάσπης και χιονιού για βελτιωμένη πρόσφυση. Επιπλέον, το σύστημα Hill Descent Assist βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του οχήματος σε κατάβαση σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (3 χλμ./ώρα).

Διαβάστε ακόμα:

Citroen Economy Service με μόνο 125 ευρώ

Δοκιμή Citroen C3 1.6 BlueHDi 100 S&S


Get it on Google Play Download on the App Store