Το 7θέσιο νέο Citroen Grand C4 Picasso

Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του νέου C4 Picasso, η Citroen παρουσιάζει την μεγαλύτερη 7θέσια έκδοση Grand C4 Picasso, για τους οικογενειάρχες που αναζητούν ακόμα μεγαλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Εξωτερικά το «μεγάλο» C4 Picasso διατηρεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ιδιαίτερη αισθητική του μικρότερου αδελφού του, ωστόσο από τη μεσαία κολόνα και πίσω είναι διαφορετικό και ειδικά πίσω είναι πλήρως ανασχεδιασμένο.

Οι πολλές γυάλινες επιφάνειες και η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή προσφέρουν ευήλιες διαδρομές, ενώ οι έως επτά φιλοξενούμενοί του κάθονται σε ισάριθμα και με πολλαπλές ρυθμίσεις ανεξάρτητα καθίσματα. Μάλιστα αυτοί της μεσαίας σειράς έχουν στη διάθεσή τους μέχρι και οθόνες, οι οποίες ενσωματώνονται στα εμπρός προσκέφαλα. Όσο για τον χώρο αποσκευών με το επίπεδο δάπεδο και το ευρύ άνοιγμα φτάνει για να μεταφέρει ολόκληρο το νοικοκυριό, αφού η χωρητικότητά του είναι 645 λίτρα και ξεπερνά τα 700 λίτρα με τη μετακίνηση των καθισμάτων προς τα εμπρός.

Το νέο Citroen Grand C4  Picasso βασίζεται και αυτό στη νέα «ευέλικτη» πλατφόρμα EMP2 και έχει μήκος 4,59 μ. (ίδιο με τον προκάτοχό του), ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται σε 2,84 μέτρα. Για την κίνηση του μεσαίου γαλλικού MPV υπάρχει το ολοκαίνουργιο μηχανικό σύνολο 2.0 BlueHDI 150 PS (Euro 6) με σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής, η οποία μειώνει της εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) κατά 90%, αλλά και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα ανέρχεται στα μόλις 110 γρ./χλμ. για την χειροκίνητη έκδοση (117 γρ./χλμ. για το αυτόματο). Επίσης θα προσφέρεται με τον 1.600άρη ντίζελ με εκπομπές CO2 στα 98 γρ./χλμ., ενώ στην γκάμα των βενζινοκινητήρων πιθανώς θα υπάρχουν οι 1.6 VTi των 120 ίππων και 1.6 THP των 156 ίππων, αν και ακόμα δεν υπάρχει σχετική επίσημη αναφορά. 

Get it on Google Play Download on the App Store