Citroen DS3 και Citroen DS3 Cabrio με πολλές αναβαθμίσεις

Σε ανανέωση των DS3 και DS3 Cabrio προχώρησε η Citroen, με το μικρό στιλάτο της μοντέλο να δέχεται πληθώρα νέων στοιχείων και τεχνολογιών. Αισθητικά, κύριο χαρακτηριστικό της ανανέωσής τους αποτελούν τα νέα εντυπωσιακά εμπρόσθια φωτιστικά σώματα που συνδυάζουν τεχνολογία LED και Xenon. Αυτά εκτός της αναβάθμισης της εικόνας τους προσφέρουν καλύτερο φωτισμό και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 35% στην κανονική και κατά 75% στην μεγάλη σκάλα φωτισμού. Η ανανέωση τους χαρίζει επιπλέον ακόμα περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης μέσω των νέων χρωματικών συνδυασμών τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό τους.

Στην γκάμα κινητήρων του DS3 και DS3 Cabrio έρχονται να προστεθούν δύο νέοι κινητήρες πετρελαίου Euro 6, οι BlueHDi 100 και BlueHDi 120 χωρητικότητας 1.6 λίτρων, με τον μεν πρώτο να εκπέμπει μόλις 79 γρ./χλμ. CO2 και το δεύτερο 94 γρ./χλμ. Αντίστοιχα χαμηλή είναι η κατανάλωση των δυο αυτών κινητήρων, που ανέρχεται στα 3,0 και 3,6 λίτρα/100 χλμ. αντίστοιχα. Την εμφάνισή του στα ανανεωμένα DS3 και DS3 Cabrio κάνει και ο επίσης νέος και Euro 6 προδιαγραφών, κινητήρας βενζίνης των 1.2 λίτρων PureTech e-VTi 82 ETG, ο οποίος αποδίδει 82 ίππους και συνδυάζεται με το 5τάχυτο αυτόματο/σειριακό κιβώτιο ETG (Efficient Tronic Gearbox). Ο κινητήρας αυτός καταναλώνει 4,1 λτ. βενζίνης ανά 100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 95γρ./χλμ.

Τα νέα Citroen DS3 και DS3 Cabrio αναβαθμίζουν την εικόνα τους και μέσω νέων τεχνολογιών όπως είναι το σύστημα Active City Brake που επεμβαίνει αυτόματα στο σύστημα πέδησης για την αποτροπή σύγκρουσης σε χαμηλές ταχύτητες και το νέο σύστημα πολυμέσων eMyWay, το οποίο περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας.

Get it on Google Play Download on the App Store