Ανανέωση του Citroen C1 σε ασφάλεια, τεχνολογία και εμφάνιση

Με περισσότερες από 66.000 πωλήσεις σε λιγότερο από ένα χρόνο, το νέο Citroen C1 δέχεται ένα πρώτο «φρεσκάρισμα» αυτό το καλοκαίρι, το οποίο αφορά τόσο το κομμάτι της αισθητικής όσο της ασφάλειας και τεχνολογίας. Στην γκάμα των χρωμάτων του αμαξώματος προστέθηκε το Blue Lagoon και με δυνατότητα διχρωμίας τόσο με το 3θυρο και 5θυρο. Αντίστοιχο χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί και σε επενδύσεις του εσωτερικού, όπως είναι στην κεντρική κονσόλα, στη βάση του επιλογέα των ταχυτήτων και στα ριγέ πλαϊνά των καθισμάτων.

Τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας αυξάνει η προσθήκη του συστήματος Active City Brake, το οποίο αποτρέπει τις συγκρούσεις με το προπορευόμενο όχημα σε χαμηλές ταχύτητες. Ένας αισθητήρας λέιζερ που είναι τοποθετημένος ψηλά στο εμπρός παρμπρίζ ανιχνεύει τα μπροστινά αντικείμενα. Σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα προειδοποιεί τον οδηγό αν δεν φρενάρει έγκαιρα και στην περίπτωση που δεν ανταποκριθεί επεμβαίνει αυτομάτως στα φρένα.

Το C1 εισάγει για πρώτη φορά και το σύστημα Lane Departure Warning που προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης. Στην λίστα του εξοπλισμού προστέθηκε και η οθόνη τύπου τάμπλετ 7 ιντσών στην κονσόλα με τεχνολογία Mirror Screen, και hands free, ενώ εξοπλίζεται ακόμα με κάμερα οπισθοπορείας και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα.

Get it on Google Play Download on the App Store