Νέα Dacia Sandero και Logan

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (2012), η Dacia παρουσίασε τα νέα Logan, Sandero και Sandero Stepway, τα οποία εμφανίζονται εκσυγχρονισμένα σε όλους τους τομείς αλλά και αρκετά ελκυστικά όσον αφορά στην σχεδίασή τους τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το πιο οικογενειακό Logan με τον υπερυψωμένο τρίτο όγκο διαθέτει πολύ μεγάλο πορτ μπαγκάζ 510 λίτρων, καθώς και άνετους χώρους για τους επιβάτες του. Πιο νεανικά δείχνουν τα 5θυρα Sandero (320 λτ. χώρος αποσκευών) και ειδικά το Sandero Stepway με την εκτός δρόμου «περιβολή» και τη μεγαλύτερη κατά 40 χλστ. απόσταση από το έδαφος.

Στο εσωτερικό και των 3 μοντέλων, το ταμπλό είναι καλαίσθητο, ενώ το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων MEDIANAV με την έγχρωμη οθόνη των 7 ιντσών αναβαθμίσει την συνολική εικόνα. Αναβαθμισμένος με την σειρά του είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας, αφού από την αρχική έκδοση θα περιλαμβάνονται ESP και 4 αερόσακοι.

Μεγάλο νέο αποτελεί η προσθήκη του ολοκαίνουργιου 3κύλινδρου 0,9 λτ. TCe κινητήρα των 90 ίππων και 135 Nm ροπής, με κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. και 120 γρ./χλμ. εκπομπές CO2. Την γκάμα των μηχανικών συνόλων συμπληρώνουν το μοτέρ βενζίνης των 1,2 λτ. ισχύος 75 ίππων (και σε έκδοση LPG) και ο 1,5 dCi με απόδοση 75 και 90 ίππων, κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store