Σπορ Dacia Sandero 1.2 TCe 120 HP τον Σεπτέμβρη

Η Renault ετοιμάζει την πρώτη σπορ έκδοση του Dacia Sandero, το οποίο δοκιμάζει αυτή την περίοδο στην Σουηδία. Από τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου αυτοκινήτου που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο διακρίνονται τμήματα από το Clio GT. Το σπορ Sandero εφοδιάζεται με μεγαλύτερα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, διπλή εξάτμιση, πιο μεγάλης διαμέτρου ζάντες και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό τον σπορ χαρακτήρα του τονίζουν στοιχεία όπως δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων με κόκκινη επένδυση, καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη κ.λπ.

Για την κίνησή του αναμένεται να εφοδιάζεται με τον τούρμπο κινητήρα 1.2 TCe 120 HP, συνδυασμένο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο αντί του αυτόματου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων EDC που εξοπλίζει το Clio GT. Από πλευράς επιδόσεων και σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις αναμένεται να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Η πρώτη επίσημη εμφάνισή του ενδέχεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ η τιμή του θα είναι αρκετά ανταγωνιστική δεδομένου ότι το Sandero Stepway 0.9 TCe 90 hp κοστίζει από 11.950 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store