Νέο κόμπακτ crossover Datsun GO-cross Concept (+video)

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την επιστροφή της Datsun στην ενεργό δράση με πρώτο νέο μοντέλο το Datsun Go και με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 100.000 οχήματα σε Ινδία, Ινδονησία, Ρωσία και Νότια Αφρική, η ιαπωνική μάρκα παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το GO-cross Concept. Πρόκειται για το μελλοντικό και πρώτο crossover Datsun, το οποίο δείχνει πιο ενδιαφέρον από οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο μοντέλο της μάρκας και βασίζεται στην πλατφόρμα του επταθέσιου Datsun GO+.

Εξωτερικά παρουσιάζεται αρκετά ελκυστικό και δυναμικό στο εμπρός άκρο, όπου κυριαρχούν η μεγάλη εξαγωνική μάσκα, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, οι στρογγυλοί προβολείς ομίχλης και η ποδιά στον προφυλακτήρα. Τον περιπετειώδη χαρακτήρα του ενισχύουν τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και στα μασπιέ, οι ράγες οροφής και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Στο πλάι διακρίνονται οι ανάγλυφες επιφάνειες και τα έντονα νεύρα μοιάζοντας με το Qashqai, ενώ πίσω και πάλι θυμίζει Nissan.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Επικεφαλής της Datsun, Vincent Cobee, ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2016, η Datsun θα λανσάρει στην Ινδία ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το οποίο θα είναι το πρώτο της ιστορικής αυτής φίρμας που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-A της κοινοπραξίας Renault – Nissan. Να σημειώσουμε ότι πάνω σε αυτή την πλατφόρμα βασίζεται το νέο Nissan Qashqai και το Renault Kadjar.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από την παρουσίαση του Datsun GO-cross Concept:

Get it on Google Play Download on the App Store