Πρώτη είσοδος της MAN στα φορτηγάκια με το μοντέλο TGE

Εδώ και πολλά χρόνια η MAN έχει γίνει γνωστή για τα φορτηγά και λεωφορεία που παράγει, ωστόσο ποτέ δεν είχε στην γκάμα της κάποιο μικρό φορτηγάκι. Για πρώτη φορά λοιπόν παρουσιάζει το πρώτο της μικρό μοντέλο MAN TGE, απευθυνόμενη σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών.

Το νέο MAN TGE βασίζεται στο επίσης νέο VW Crafter, από το οποίο ωστόσο διαφέρει εξωτερικά κυρίως στον σχεδιασμό του εμπρός άκρου. Σε αυτό κυριαρχούν η μεγάλη μάσκα της γερμανικής φίρμας κατασκευής βαρέων οχημάτων, τα σχεδόν παραλληλόγραμμα φανάρια και τα πολλά νεύρα σε κάθε επιφάνεια. Στο εσωτερικό, η μόνο διαφορά από το Crafter εντοπίζεται στο διαφορετικής σχεδίασης τιμόνι.

Εκτός από το βαν αμάξωμα, το MAN TGE θα προσφέρεται σε εκδόσεις με σασί και μονή ή διπλή καμπίνα, σε δύο μεταξόνια, τρία ύψη οροφής (2.340 χλστ., 2.575 χλστ. και 2.800 χλστ.) και τρία μήκη αμαξώματος (5.983 χλστ., 6.833 χλστ. και 7.388 χλστ. με μακρύ πίσω πρόβολο). Ο μέγιστος χώρος φόρτωσης φτάνει τα 18,3 κ.μ., ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ξεκινά από τους 3,0 τόνους και φτάνει έως τους 5,5 τόνους.

Η γκάμα των κινητήρων του MAN TGE περιλαμβάνει τους 2.0 λτ. πετρελαίου σε εκδόσεις ισχύος με 102, 122, 140 και 177 ίππους. Η μετάδοση γίνεται στους εμπρός, πίσω ή σε όλους τους τροχούς, μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή αυτόματου 8 σχέσεων.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα στοιχεία ασφαλείας, όπως είναι -μεταξύ άλλων- το σύστημα υποβοήθησης έκτακτης πέδησης με λειτουργία αυτόνομης πέδησης σε αστικές συνθήκες κίνησης. Επιπλέον εφοδιάζεται με σύστημα που βοηθά στις μανούβρες με τρέιλερ και με προσαρμοζόμενο cruise control, το οποίο αυξομειώνει αυτόματα την απόσταση και ταχύτητα από το προπορευόμενο όχημα.

Η παραγωγή του νέου MAN TGE θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2017 και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει το Μάιο στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ολλανδία, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι παραδόσεις θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store